Toimintaohjeet

Toimintaohjeet adoptiota suunnittelevalle:

  1. Olethan harkinnut loppuun asti koiran hankinnan.
  2. Lue ensin kotisivut läpi mm. koirien mahdolliset sairaudet sekä usein kysytyt kysymykset ja kustannukset . Täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake, minkä jälkeen sinun tulee olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse ja näin adoptioprosessi kulkee eteenpäin. Huomioithan siis, että sinun tulee oma-aloitteisesti soittaa koiravaraajalle soittoaikana. Löydät täältä numerot ja soittoajat. Kotiselvityslomakkeen tietoja käytetään ainoastaan yhdistyksen kautta tapahtuvassa koirien adoptoinnissa ja tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään.
  3. Adoption alaikäraja on 24 vuotta. Otathan huomioon, että adoptoimme koiria alle kouluikäisten lasten perheisiin vain harkinnanvaraisesti. Jos sinulla on tiedossa matka tai muutto, kysythän koiraa vasta niiden jälkeen. Emme varaa koiria odottamaan elämäntilanteen normalisoitumista.
  4. Tämän jälkeen keskustellaan yhteyshenkilön kanssa koirasta sekä tulevasta perheestä puhelimitse. Ei ole aina itsestään selvää, että saat kysymäsi koiran. Emme ole nettikauppa, josta voi tilata minkä tahansa koiran. Yhteyshenkilön kanssa keskustellaan ja mietitään, onko koira, josta olet kiinnostunut sopiva sinulle ja sinun tulee varautua siihen, että näin ei suinkaan aina ole. Pyrimme siihen, että koira saisi itselleen sopivan kodin ja koti koiran, joka sopii heille parhaiten. Tarkoituksenamme on löytää koiralle koti, jossa se viettää koko lopun elämäänsä. Teemme kotikäyntejä mahdollisuuksiemme mukaan.
  5. Jos koira tuntuu teille sopivalta, otamme yhteyttä tarhalle ja tiedustelemme, onko koira vielä vapaana sekä muita mahdollisia lisätietoja koirasta. Samalla varaamme koiran. Kun koiravaraajan kanssa sovitaan koiran adoptoinnista, tulee uuden omistajan maksaa koiran kulukorvaus yhdistyksen tilille. Tämän jälkeen koira siirretään yhdistyksen sivuilla varatuksi. Kotihoitokoiraan pääsee tutustumaan vasta sitten, kun kotiselvityslomake on täytetty ja koiravaraajan kanssa keskusteltu puhelimessa. Tutustumisia ei voi sopia suoraan kotihoitajan kanssa. Kotihoitokoiria ei myöskään voi varailla odottamaan mahdollisia matkoilta palaamisia tai tulossa olevia muuttoja.
  6. Koiran varauksesta saattaa kulua jonkin aikaa, kunnes koira saadaan Suomeen, koska varauksen jälkeen tarhalla valmistellaan koira Suomeen tuloa varten (sterilointi/kastraatio, otetaan tarvittavat verikokeet, annetaan rokotukset sekä madotukset jne). Ennen kuin voimme lähteä noutamaan koiraa, tulisi koiravarauksia olla 2-3 kpl. Yhtä koiraa kerrallaan emme voi lähteä hakemaan. Myös koirapaikan saaminen lentokoneesta voi joskus viedä aikaa, koska paikat ovat hyvin varattuja.
  7. Jokainen koiranottaja noutaa itse koiransa Helsinki-Vantaan lentoasemalta.
  8. Espanjan katukoirat ry ei luovuta koiraa sellaiselle henkilölle, joka saapuu humalassa tai muulla tavoin sekavana noutamaan koiraa lentokentältä.

Kun on selvinnyt, että sinulle on löytynyt sopiva koira ja koiralle sopiva koti, lähetämme sinulle sähköpostitse luovutussopimuksen, joka tulee täyttää, allekirjoittaa ja palauttaa kahtena kappaleena koiran luovutuksen yhteydessä lentokentällä. Muista tutustua luovutussopimukseen jo etukäteen.

Lue lisää adoption edellytyksistä täältä.