Lentokummiksi

Espanjan Katukoirat lennättää koiria Malagasta. Haemme koiria itse mutta tarvitsemme myös jatkuvasti lentokummeja.

Lentokummille ei tule auttamisesta kuluja. Tarhojen vapaaehtoiset tuovat koirat lentokentälle ja hoitavat koirat koneeseen. Koirat matkustavat ruumassa. Lentokummin on ainoastaan oltava lähtöselvityksessä yhdessä koirien kanssa, koska koirien paikat ostetaan lentokummin lipulle matkatavarana.

Lentokummi tapaa koiria kuljettavat vapaaehtoiset lähtöselvityksessä kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Koiran matkustaminen ei vähennä matkustajan sallittuja matkatavaramääriä, koska koirat kirjataan erikoismatkatavaraksi. Yhdistys ostaa koirille paikat koneeseen. Lähtöselvityksessä lentokummi ottaa käsimatkatavaroihinsa koirien passit ja TRACES-dokumentit ja tämän jälkeen lentokummi voi lähteä turvatarkastukseen. Vapaaehtoiset vievät koirat erilliseen turvatarkastukseen, josta ne kuljetetaan koneeseen.

Yhdistyksen edustaja on lentokummia vastassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla tuloaulassa. Lentokummi kuljettaa koirat tuloaulaan. Tuomme koiria vain suorilla lennoilla, joiden koirapaikat ovat kysyttyjä, joten lentokummiksi kannattaa ilmoittautua hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Tuomme koirat Suomeen maahantulovaatimuksia noudattaen. Espanjan Katukoirat ry on rekisteröitynyt Eviran määräysten mukaisesti kaupalliseksi maahantuojaksi. Yhdistys on rekisteröity Eviran TRACES-järjestelmään rekisterinumerolla 655/0521/2017.

Jos olet lentämässä Malagasta Helsinkiin ja voisit toimia kummina, ottaisitko yhteyttä Katriin puh. 040-734 2344 tai katri.espanjankatukoirat@gmail.com.

Kiitos avustasi, se on meille todella tärkeää.