John Doe

Kummikoira John Doe, ”Tuntematon sotilas”

TAUSTAA

Tripleen tuotiin maanantaina 23.2.2009 pienenpieni poikakoira John Doe. Hän löytyi kadulta, eikä pysynyt kävelemään. John Doe on vain noin vuoden ikäinen ja kivuista huolimatta ystävällinen ja suloinen koira. John Doe on kooltaan 26cm ja 4 kg. John Doesta on kirjoitettu myös Triplen nettisivuilta kohdassa ”Lost and found”.

Triple on yrittänyt etsiä John Doen omistajaa, mutta koska koiraa ei ole mikrosirutettu, on omistajaa mahdoton löytää. Triple ilmoittaa sivuillaan, ettei heillä ole varaa kustantaa John Doen hoitoa, ja jos omistajaa ei löydy, koira joudutaan lopettamaan. Otimme yhteyttä Tripleen ja tarjosimme apuamme, koska kyseessä on tosi nuori koira, joka voidaan vielä varmasti hoitaa kuntoon.

Niinpä 25.2. Triplessä oleva yhteyshenkilömme Susanna käytti John Doen röntgenissä ja lääkärin arviossa eläinlääkäriasemalla Espanjassa. John Doen kummatkin etujalat ovat poikki kahdesta kohdasta. Todennäköisesti sen yli on ajettu autolla tai sitä on hakattu. Tutkimuksista selvisi, että jalat voidaan leikata ja saada kuntoon laittamalla niihin raudat. Kaksi eläinlääkäriä on antanut arvion, että John Doe tulisi täysin kuntoon, koska se on vielä niin nuori.

John Doe leikataan 26.2. ja sen jälkeen se menee toipumaan kotihoitopaikkaan Espanjassa. Kun John Doe on toipunut, sille etsitään koti Suomesta. John Doen leikkauksen arvioitu hinta on n. 400 €. Espanjankatukoirat ovat päättäneet ottaa John Doen kummikoiraksi, koska monet Suomalaiset eläinrakkaat ihmiset ovat halunneet sponsoroida John Doen leikkausta. Niimpä laitammekin pian tänne sivuille näkyviin John Doen kummitädit ja -sedät sitä mukaan, kun saamme kummilta luvan nimen laittamiseen.

Ystävällisyydestänne Kiittäen Espanjan katukoirat ry.

________________________________________

JOHN DOEN KUMMIT:

Monica Öman
Päivi Manninen
Annukka ja Ari Saarenpää perheineen
Jenni Marttila
Jorma ja Lea Pulkkinen
Tuuli Siukola
Irmeli Koivumäki
Johanna Junkkari
Kati Meriaho
Tuula Liukko
Raila Terävä
Heidi Kerbs
Maria Pohjola
Denice Lönnblad
Merita Lehtola
Maria Alajääskö
Wilma Jaatinen
Neea Härkönen
Kirsi Pokka
Päivi Simula
Veera Rantala
Pirkki ja Veli Laitinen
Inari Lindy
Helmi Heikkola

JOHN DOEN KUULUMISIA

7.4. – John Doe saapui tänään Suomeen ystävällisen koirakummin avustuksella Linda-neiti matka seuranaan. Lentokentällä boxista tuli ulos suorasäärinen ja hiukan hämmentyneen näköinen poika, jolle uusien omistajien tuomat nakit maistuivat. John Doe oli hyväkuntoisen näköinen koira, joskin jalat näyttävät tosi suorilta, mutta ihan ketterästi poika käveli ja hyppi (mitä kyllä ei saisi tehdä vielä). Katsottuamme John Doen röntgenkuvia selvisi, että jalat ovat todellakin olleet kunnolla katkipoikki ja toisen jalan luu oli osittain murskana. Kumpaankin jalkaan on asennettu rautalevyt ja toisessa on vielä lisänä 9 ruuvia. Täytyy sanoa, että tämä poika on joutunut kokemaan todella kovia ensimmäisen elinvuotensa aikana, vaikka ulkoisesti kukaan ei voisi välttämättä kuvitellakaan mitä sille on sattunut hyvin. John Doe on kyllä hienosti toipunut kaikesta. Jalkojen luiden luutuminen kestää noin 2 kk, joten John Doe joutuu vielä välttämään hyppimistä ja rajuja leikkejä.

Kotimatkalla John Doe oli ollut jo vapautuneempi ja haukkunut maisemia katsellessa. J.D:n espanjalainen kotihoitopaikka oli kirjoittanut uusille omistajille mukaan ihanan kirjeen, jossa he kertoivat halunneensa kovasti pitää pojan itse. Nyt Tuntematon sotilas on kuitenkin onnellisesti kotona, josta varmasti saamme kuulumisia piakkoin John Doen omalle sivulle (linkki tulee kodin saaneisiin koiriin sivulle 4). Tämä tarina päättyi onnellisesti! Kiitos siitä kuuluu kaikille teille, jotka autoitte antamaan John Doelle uuden mahdollisuuden elämään. Kiitos!

11.3. – John Doe on toipunut todella hyvin! Tikit on nyt poistettu, ja J.D. kävelee jo suhteellisen hienosti. Nyt tiedetään varmuudella, kuinka John Doen jalat loukkaantuivat, koska joku nuoripari oli käynyt kertomassa Triplessä, että olivat nähneet sen jääneen auton alle. John Doesta otetaan nyt verikokeet (Leishmania ym..), ja sen jälkeen se on valmis lentämään Suomeen omaan kotiinsa, jota sille nyt siis etsitään.

9.3. – Linkki Triplen sivuille, jossa kiitetään John Doen auttajia.

8.3. – John Doen koko leikkaus on nyt maksettu kummien sponsoroimana Clinica Veterinaria Cilnianaan Espanjaan. Maanantaina John Doelta poistetaan tikit ja saamme mahdollisesti tietää, koska poika on valmis lentämään Suomeen. KIITOS KUMMIT!

3.3. – John Doe oli eilen lääkärissä ja jalat ovat parantuneet tosi hyvin – jopa niin hyvin, että kun Susanna päästi ulkona JOhn Doen maahan pissalle, se yritti karata. Nyt sen täytyy pysyä häkissä, koska se ei saa vielä liikkua paljon (J.D. pelästytti Susannan pahan päiväisesti). Sitkeä sissi! Lääkäri on seuraavan kerran 9.3., ja silloin poistetaan tikit.

1.3. – John Doe yritti tänään nousta seisomaan eli pystyy laittamaan painoa jalkojensa päälle ainakin jonkin verran. Susanna vaihtoi siteet ja haavat näyttivät hyviltä. Maanantaina on lääkärin tarkastus, joten jäämme odottelemaan lisätietoja.

27.2. – John Doe on nyt leikattu, ja leikkaus meni hyvin. Susanna haki John Doen tänään kotiinsa toipumaan.