Aida

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Pieni

Aida on adoptoitu Suomeen keväällä 2017. Aidalle etsitään nyt uutta kotia, koska aiempi asuinympäristö oli sille liian meluisa.

Kotihoitajan kertomaa:

Aida on kotihoidossa muuttunut todella paljon ja se on iloinen, energinen ja leikkisä tyttö. Aida tutustuu uusiin ihmisiin ennakkoluulottomasti ja tervehtii jopa vastaantulijoita mielellään.
Uudet asiat ja tilanteet saattavat hetken jännittää, mutta uteliaisuus voittaa nopeasti ja Aida osallistui innokkaasti mm. eläinsuojeluyhdistyksen kulkueeseen isossa porukassa koiria, hevosia ja lapsia sekä kävi tapaamassa vanhuksia palvelutalon pihalla.
Aida oli melko ääniherkkä tullessaan meille, mutta tilanne on parantunut todella paljon. Ulkona kuuluvat kovat äänet Aida rekisteröi, mutta peilaa kovasti ihmisen reaktioita ja unohtaa nopeasti jännittää kun löytää mielenkiintoisempaa puuhaa ja kun ihminen on rauhallinen eikä reagoi sen jännitykseen mitenkään. Olemme leikkineet ulkona kovalla myrskytuulella, lenkkeilleet kun ukkonen on jyrissyt tai metsäkoneet ryskänneet lähellä ja Aida ei enää juurikaan reagoi häiriöihin.
Aida tykkää kovasti leikkiä sekä leluilla että toisten koirien kanssa. Se on todella energinen ja nauttii pitkistä lenkeistä ja kaikenlaisesta puuhastelusta. Perhosten ja hiirien metsästys on ihanaa ja ennakkoluulottomasti se ajaisi myös esim. peuraa, joten vapaana Aidaa ei voi pitää kuin aidatulla pihalla tai koirapuistossa. Ihanaa olisikin jos Aidan uudessa kodissa olisi aidattu piha tai puisto lähellä!
Aida käyttäytyy todella hienosti kotona toisen koiran kaverina ja on täysin valmis kotikoira. Se on sisäsiisti, kulkee hihnassa hienosti ja oppii todella nopeasti uusia asioita. Myös autoilu on Aidan mielestä ihanaa.
Kun Aida on saanut rauhassa tutustua kotihoidossa perheenjäseniin, se rakastaa käpertyä viereen unille, kiipeää syliin halimaan ja hakee sekä ihmisiä että koiraa mukaan leikkimään.
Aidasta saa aivan ihanan, valoisan ja valloittavan koirakaverin, jonka touhuja seuratessa ei voi kuin hymyillä. Aida sopisi hienosti myös monenlaiseen harrastamiseen energisyytensä ja nopean oppimiskykynsä vuoksi.

Aida ei reagoi normaaleihin elämisen ääniin, mutta koviin ääniin niinkuin työmaaräjäytyksiin, ilotulituksiin, ukkoseen jne. Aida on reagoinut voimakkaasti. Kotihoitopaikassa on nyt saatu tämä ääniherkkyys vähentymään. Tulevassa kodissa olisi hyvä olla reipas koirakaveri Aidalle. Aidaa ei adoptoida perheeseen, jossa on pieniä lapsia.

Aidan tarhakuvaus: Aida on suloinen koira, joka on vielä alussa hieman ujo uusien ihmisten kanssa. Tutustuttuaan Aida tulee kuitenkin miellään hakemaan rapsutuksia. Poliisi on löytänyt Aidan, eikä sillä ollut pantaa tai mikrosirua, joten mahdollisia omistajia ei ole voitu tavoittaa. Aida vaikuttaa mutkattomalta koiralta, joka tulee hyvin toimeen muiden kanssa ja hihnakävelykin on sujunut hienosti. Aidan arvioidaan syntyneen syyskuussa 2015 ja se on 37 cm korkea ja painaa n.12 kiloa.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.