Muikku

Suomessa kotihoidossa - Adult - Uros
Adoptoitavissa Keskikokoinen

Argento on 3-vuotias poika, jonka podencoemo Bonita pelastettiin pentujen kanssa yksityiselle pienelle podencojen turvatarhalle. Se on noin 60 cm korkea ja muistuttaa olemukseltaan läheisesti podencoa.

Kotihoitajan kertomaa: Argento, eli nykyisin Muikku, on iloinen ja ystävällinen poika, joka pitää tutuista ihmisistä ja se leikkii mielellään muiden koirien kanssa. Sille etsitäänkin kotia, jossa olisi mukava kaveri tai useampi kaveri jo valmiina odottamassa. Muikkua ei adoptoida ainoaksi koiraksi.

Muikku on nuoren koiran tapaan energinen ja vauhdikas mutta ei mikään ylivilli tapaus. Muikun alkuun vaimea riistavietti on aikuistumisen myötä puhjennut sen verran voimakkaana, ettei vapaanapito oikein enää ole järkevää. Muikku ei ole luonteeltaan koiralaumassa lainkaan dominoiva, vaan se tulee erittäin hyvin toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se osaa olla laumassa niin hyvin, että uutena jäsenenä kukaan ei siihen edes oikein reagoinut ja tutustumisen jälkeen kaikki ovat pitäneet siitä kovasti.

Muikku on hienosti oppinut kotikoiran tavoille kotihoidossa ja se on ollut koko ajan sisäsiisti. Se on sisällä rauhallinen poika, joka mielellään pötköttelee rennosti välillä jalat kohti kattoa. Yöt se nukkuu mielelläään kainalossa. Aamu alkaa kotihoitajan kirputtamisella ja onnellisella kiehnäämisellä. Hihnassa kävely onnistuu mallikkaasti.

Muikku on miellyttämisenhaluinen ja todella fiksu poika. Siinä on ihastuttavaa podencomaista herkkyyttä, ujoutta ja nöyryyttä. Muikku onkin erittäin kiltti ja kuuliainen poika. Kaikki hoitotoimet onnistuvat helposti ja rauhallisesti.

Se kuitenkin arastelee uusia ihmisiä ja sen täytyy antaa tutustua omassa tahdissaan painostamatta. Muikkua on liikutettu kotihoidossa sekä metsässä että totutettu keskusta-alueen vilkkaampaan elämänmenoon. Se on elänyt suojattua elämää pennusta asti, joten kaikki on ollut sille uutta ja jännittävää. Ihmisvilinässä sitä edelleen jännittää, mutta se kävelee nyt jo hötkyilemättä lauman mukana eteenpäin ja hakee taluttajasta turvaa, kun sitä jännittää. Vastaantulevista koirista Muikku ei piittaa vaan ohittaa ne pyrkimättä kenenkään luokse.

Muikku etsii kotia, jossa olisi koirakokemusta ja myös kokemusta aran koiran kanssa toimimisesta. Se ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi eikä pienten lasten perheeseen. Muikku on kotihoidossa omakotitalossa luonnon keskellä. Se ei sovellu elämään keskusta-alueella, ja sen vuoksi sille etsitään kotia, joka sijaitsee rauhallisella alueella. Muikku tarvitsee ehdottomasti myös koiraseuraa.

Muikku on kotihoidossa Kirkkonummella ja siihen voi tulla sovitusti tutustumaan. Muikku on tullut Suomeen kotihoitoon toukokuussa 2017.

Argento asui Podenco Friends -nimisessä pienessä turvapaikassa Espanjassa Alicanten läheisyydessä. Lisää tietoa Podenco Friendsien turvapaikasta löytyy Facebook-sivuilta.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.

Emme varaa tarhalla olevia koiria emmekä kotihoitokoiria odottamaan mahdollisen uuden omistajan lomamatkojen, työkiireiden, muuton tai muiden vastaavien päättymistä. Kotihoitokoiran adoptoijan on noudettava koiransa kotiin mahdollisimman pian. Kotihoitokoiria ei myöskään anneta kokeiluun mahdollisiin uusiin koteihin. Jos sinulla on tiedossa muutto tai matka, kysythän koiraa vasta sen jälkeen.

Kyselyt Tiina Salumäki