Argento

Suomessa kotihoidossa - Adult - Uros
Adoptoitavissa Keskikokoinen

Argento on 2,5-vuotias poika, jonka podencoemo Bonita pelastettiin pentujen kanssa yksityiselle pienelle podencojen turvatarhalle. Se on noin 60 cm korkea ja muistuttaa olemukseltaan läheisesti podencoa.

Kotihoitajan kertomaa: Argento on iloinen ja ystävällinen poika, joka pitää tutuista ihmisistä ja se leikkii mielellään muiden koirien kanssa. Sille etsitäänkin kotia, jossa olisi mukava kaveri tai useampi kaveri jo valmiina odottamassa. Argentoa ei adoptoida ainoaksi koiraksi.

Argento on nuoren koiran tapaan energinen ja vauhdikas mutta ei mikään ylivilli tapaus ja sitä on pidetty myös vapaana, jolloin se tulee kutsusta hyvin luokse. Sillä on kuitenkin riistaviettiä jonkin verran. Argento ei ole luonteeltaan koiralaumassa lainkaan dominoiva, vaan se tulee erittäin hyvin toimeen kaikenlaisten koirien kanssa. Se osaa olla laumassa niin hyvin, että uutena jäsenenä kukaan ei siihen edes oikein reagoinut ja tutustumisen jälkeen kaikki ovat pitäneet siitä kovasti. Argenton paras leikkikaveri kotihoidossa on 8-vuotias terrieripoika Pasi.

Argento on hienosti oppinut kotikoiran tavoille kotihoidossa ja se on ollut koko ajan sisäsiisti. Se on sisällä rauhallinen poika, joka mielellään pötköttelee rennosti välillä jalat kohti kattoa. Yöt se nukkuu mielelläään kainalossa. Aamu alkaa kotihoitajan kirputtamisella ja onnellisella kiehnäämisellä. Hihnassa kävely onnistuu mallikkaasti.

Argento on miellyttämisenhaluinen ja todella fiksu poika. Siinä on ihastuttavaa podencomaista herkkyyttä, ujoutta ja nöyryyttä. Argento onkin erittäin kiltti ja kuuliainen poika. Kaikki hoitotoimet onnistuvat helposti ja rauhallisesti.

Se kuitenkin arastelee uusia ihmisiä ja sen täytyy antaa tutustua omassa tahdissaan painostamatta. Argentoa on liikutettu kotihoidossa sekä metsässä että totutettu keskusta-alueen vilkkaampaan elämänmenoon. Se on elänyt suojattua elämää pennusta asti, joten kaikki on ollut sille uutta ja jännittävää. Ihmisvilinässä Argentoa edelleen jännittää, mutta se kävelee nyt jo hötkyilemättä lauman mukana eteenpäin ja hakee taluttajasta turvaa, kun sitä jännittää. Vastaantulevista koirista Argento ei piittaa vaan ohittaa ne pyrkimättä kenenkään luokse.

Argento etsii kotia, jossa olisi koirakokemusta ja myös kokemusta aran koiran kanssa toimimisesta. Se ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi eikä pienten lasten perheeseen. Argento on kotihoidossa omakotitalossa luonnon keskellä. Se ei sovellu elämään keskusta-alueella, ja sen vuoksi sille etsitään kotia, joka sijaitsee rauhallisella alueella. Argento tarvitsee ehdottomasti myös koiraseuraa.

Argento on kotihoidossa Kirkkonummella ja siihen voi tulla sovitusti tutustumaan. Argentoa on kutsuttu kotihoidossa Muikuksi. Muikku on tullut Suomeen kotihoitoon toukokuussa 2017.

Argento asui Podenco Friends -nimisessä pienessä turvapaikassa Espanjassa Alicanten läheisyydessä. Espanjan Katukoirat on aloittanut yhteistyön Podenco Friendsien kanssa. Lisää tietoa turvapaikasta löytyy sivustoltamme Tarhat-osiosta sekä Podenco Friendsien Facebook-sivuilta.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.

Kyselyt Tiina Salumäki