Canela

Kodin saaneet - Young - Narttu
Adoptoitu Pieni

Canela on noin 9 kuukauden ikäinen narttu, joka oli Espanjassa kotihoidossa. Tällä hetkellä Canela on noin 40 cm korkea mutta saattaa vielä kasvaa. Canela ja kaksi sen sisarusta Nero ja China ovat kiinanharjakoiraäidin vahinkopentue, jonka vapaaehtoistyöntekijä pelasti naapuristaan. Sisarukset on adoptoitu Suomeen.

Kotihoitajan kertomaa: Canela on ujo, suloinen ja arka koira, joka vielä harjoittelee kodin sääntöjä. Se ei ole vielä ihan sisäsiisti mutta alkaa vähitellen tajua, että tarpeet tulee tehdä ulos.

Canela touhuaa lelujen kanssa ja puruluut maistuvat myös sille. Se leikkii mielellään tuttujen ihmisten ja koirien kanssa ja rakastaa huomion saamista, ehkä vähän liikaakin. Canela voisi olla sylissä koko päivän, jos saisi. Tämä on otettava huomioon myös uudessa kodissa, koska Canelalla saattaa olla taipumusta eroahdistukseen. Canela on nyt ollut nätisti kotona työpäivien ajan koiraseurassa mutta ensimmäisinä päivinä se itkeskeli kotihoitajan perään.

Aluksi hyvin arka tyttö on muuttunut reippaammaksi. Uusia ihmisiä ja isompia koiria Canela vielä arastelee.
Ulkona Canela kävelee hihnassa vetämättä ja nyt jo alkuaikoja reippaammin. Aluksi Canela käveli kotihoitajan takana ja pysähtyi joka kerta, kun ihminen tuli vastaan tai takaa.

Nyt pysähtely on vähentynyt, koska ulkona liikkuminen ei enää ole niin jännittävää. Canela ei pelkää liikennettä eikä hissiä. Canela saattaa kuitenkin haukkua isompia vastaantulevia koiria. Kotona se ei välitä kodinkoneiden tai rappukäytävien äänistä, haukkuu ainoastaan kun joku tulee kotiin. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat helposti.

Suloiselle Canelalle etsitään kotia, jossa sillä olisi leikkisä koira kaveriksi, tueksi ja turvaksi. Canela ei sovi kissaperheeseen.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.