Dona

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Pieni

Dona on adoptoitu Suomeen kauttamme kolme vuotta sitten ja se etsii nyt uutta kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen takia. Dona on pikkuinen tyttö, joka on arviolta 6-vuotias.

Dona asui aiemmin toisen koiran kaverina mutta se on sopeutunut myös kotihoitopaikan hiukan suurempaan koiralaumaan. Dona ei oikeastaan välitä muista koirista, ihmistä kohtaan se on erittäin huomiohakuinen. Dona omisi oman ihmisen täysin itselleen, jos sen annettaisiin tehdä niin.

Donalla on aiemmassa elämässä ilmennyt käytösongelmia ja kotihoidossa aloitettiin sen uudelleenkasvatus. Dona ei ole luonteeltaan mitenkään kova tai terävä terrieri, se oli tullessaan pikemminkin epävarma ja joissain tilanteissa myös pelokas. Kotihoidossa sille on osoitettu rakkauden lisäksi myös rajat, jotka ovat tuoneet sille turvallisuuden tunnetta sekä lisää itsevarmuutta. Dona on aiemmin oppinut pelottavissa tilanteissa käyttämään hampaitaan ja tämän tavan poiskitkeminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä sekä omistajan, johon koira voi täysin luottaa ja joka toimii koiran kanssa loogisesti. Nyt kotihoidossa Dona on rauhoittunut, oppinut uudet säännöt ja hampaiden käyttö on loppunut. Oikeastaan ainoa koiralle pelottava tilanne on enää kynsien leikkaaminen.

Dona on reipas lenkkeilijä ja se kävelee vetämättä hihnassa eikä noteeraa vastaantulevia koiria mitenkään. Dona rakastaa metsälenkkejä ja on sitkeä pikku tyttö, joka jaksaa hyvin kotihoitopaikan podencojenkin mukana. Dona pysyy vapaana hyvin mukana ja tulee kutsusta luokse. Dona on myös näyttänyt kotihoidossa leikkisän puolensa. Se jaksaa touhuta lelujen kanssa pitkiäkin aikoja. Muiden koirien kanssa se ei osaa lähteä leikkiin.

Dona ei sovellu ensimmäiseksi koiraksi vaan se tarvitsee kokeneen kodin, jossa osataan kohdella tätä suloista tyttöä koirana eikä vauvana. Jatkuvasti lellittävää sylikoiraa Donasta ei saa vaan sen kanssa on käyttöön otettava perushuomioimattomuus. Donaa ei adoptoida sen epävarman puolen takia lapsiperheeseen. Dona on välillä epävarma myös miesten kanssa. Oikeissa käsissä siitä saa kuitenkin mitä parhaimman ja uskollisimman kaverin itselleen.

Kyselyt Tiina Salumäki