Dunia

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Keskikokoinen

Dunia synnytti tarhalla pennut, mutta toinen niistä ei selvinnyt. Dunia on nyt kotihoidossa Espanjassa hengissä selvinneen pentunsa kanssa. Pentu on jo adoptoitu Suomeen. Dunia on iloinen, sosiaalinen ja kiltinoloinen podenconarttu. Se saattaa podencomaiseen tyyliin olla hiukan varovainen uusia ihmisiä ja tilanteita kohtaan. Dunia on vajaat 50 cm korkea ja arviolta 4-5-vuotias.

Kotihoitajan kertomaa: Dunia on perusluonteeltaan kiltti, iloinen, kuuliainen, utelias ja todella leikkisä tyttö.
Se on kotihoidossa ollessaan saanut uutta itseluottamusta ja onkin kovasti reipastunut ja rohkaistunut. Yllättävissä uusissa tilanteissa sitä saattaa vielä vähän ujostuttaa vaikka tottuukin ympäristöönsä nopeasti. Dunia on ollut alusta asti täysin sisäsiisti, se matkustaa hyvin autossa ja osaa olla muun lauman kanssa työpäivät nätisti kotona.

Dunia rakastaa lenkkeillä luonnossa ja siellä kaikki ne ihanat tuoksut saavatkin sen välillä oikein ilohepuloimaan.
Ahkera lenkkeily ja leikkiminen kotihoidon muiden koirien kanssa onkin hoikistanut ja kohottanut mukavasti Dunian kuntoa. Vaikka Dunia on aktiivinen ja aina valmis lenkille tai leikkiin, se rakastaa myös laiskottelua sohvalla ja hellittelyä kainalossa, ihan kaikkia herkkuja, nukkumista, rapsutuksia ja jopa hoitotoimenpiteitä.

Dunialla on myös voimakas hoivavietti, se suorittaa iltapesut niin hoitotädille, lauman muille koirille, pehmonallelle sekä antaa oma-aloitteisesti mm. lämpöhoitoa ihmisen särkevälle jalalle.

Dunia sopisi aktiiviseen/ulkoilevaan perheeseen, jossa voisi olla hyvän itseluottamuksen omaava koirakaveri. Ainoaksi koiraksikin Dunia varmasti soveltuu.