Fito

Kodin saaneet - Adult - Uros
Adoptoitu Pieni

Fito löytyi Marbellasta ja se tuotiin tarhalle lokakuussa 2013. Se on joutunut varttumaan aikuiseksi tarhaoloissa. Fito on syntynyt arviolta heinäkuussa 2013 ja se on noin 44 cm korkea. Fito on komea poika, joka todella jo ansaitsisi päästä omaan kotiin elämään kotikoiran elämää.

Kotihoitajan kertomaa: Fito on ihastuttava, ystävällinen poika, joka tykkää pussailla ja olla lähellä. Se on hienosti oppinut kotikoiran tavat ja on jo esimerkiksi sisäsiisti eikä tuhoile tai nakertele tavaroita kotona ihmisten ollessa poissa. Muiden koirien kanssa Fito tulee hyvin toimeen eikä ole dominoiva poika vaan leikkisi sekä urosten että narttujen kanssa mielellään. Fiton kodissa olisi hyvä olla leikkisä koirakaveri, jonka kanssa poika voisi touhuilla. Fito on koko elämänsä ollut muiden koirien seurassa ja myös sen vuoksi koirakaverin läsnäolo olisi tärkeää.

Fito kulkee hihnassa vetämättä eikä se vaikuta riistaviettiseltä, joten vapaana kulkeminen voisi olla tulevaisuudessa mahdollista. Kutsusta Fito juoksee välittömästi luokse ja syliin, myös ulkona. Fito on uskomattoman miellyttämisenhaluinen ja se olisi varmasti monenlaiseen harrastukseen oiva kaveri. Fito tulee kanojen kanssa toimeen, joten se sopii hyvin kanakotiin.

Fito on energinen ja lenkkeilee pitkiäkin matkoja mielellään. Ylivilkas se ei kuitenkaan ole ja se osaa rauhoittua kotioloissa. Siinä on myös nöyryyttä ja kuuliaisuutta, joten kasvatustyö on helppoa. Fito on kuitenkin epävarma miesten kanssa ja saattaa pelätäkin, ja sen vuoksi se tarvitsee kodin, jossa on jo koirakokemusta. Rauhallisin askelin Fito oppii pitämään miestenkin seurasta ja huomaa, ettei sen tarvitse hätääntyä. Fito ei ole erityisen ääniherkkä tapaus, mutta se ei ole kotihoidossa kerrostalossa, joten tämäntyyppistä elämäntyyliä ei ole testattu käytännössä.