Lisa

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Keskikokoinen

Lisa on joutunut viettämään koiratarhalla jo neljä vuotta elämästään. Se on luonteeltaan lempeä ja hyvin ystävällinen. Lisa on uusia ihmisiä kohtaan aluksi aranpuoleinen ja hyvin hiljainen, koska podencoille tyypilliseen tapaan se tarvitsee hetken tutustuakseen. Lisa on luonteeltaan rauhallinen ja se tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Kotioloissa se ei ole koskaan elänyt, joten kotiuttamiseen ja luottamuksen rakentamiseen on varattava kärsivällisyyttä sekä aikaa. Kaikki tulee olemaan Lisalle ihan uutta. Olisi hyvä, jos kotona olisi reipas koirakaveri, johon Lisa voisi tukeutua. Lisäksi tämä tyttö tarvitsee kuntokuurin, koska se on tarhalla tekemisen puutteessa syönyt itsensä pulleaksi. Lisa on noin 45 cm korkea ja se on syntynyt arviolta tammikuussa 2011. Lisa tuotiin tarhalle 17.1.2012.

Kotihoitajan kertomaa: Lisa tuli Suomeen 29.5. ja on ollut nyt (7.6.) reilun viikon kotihoidossa. Aluksi Lisa oli uudessa ympäristössä hieman stressaantunut mutta rentoutuu päivä päivältä enemmän. Lisa tukeutuu koirakaveriin paljon ja seuraa tätä lähes kaikkialle. Kotona pärjää hienosti toisen koiran kanssa kahdestaan ja sisälle tulijoita menee tervehtimään iloisesti häntä heiluen. Ruoka maistuu Lisalle ja pesu sujuu hyvin, vaikkei tyttö siitä varsinaisesti nauti. Autossa matkustamiseen Lisa suhtautuu hyvin ja rauhoittuu nopeasti paikalleen.

Lisa on tehnyt kaikki tarpeensa alusta asti ulos. Ulkona Lisa kulkee hienosti hihnassa ja menee reippaasti eteenpäin koirakaverin kanssa. Koska kaikki on kuitenkin niin uutta, se tarkkailee ympäristöä hieman jännittyneen oloisena ja pysyttelee koirakaverin lähettyvillä. Ulkonakin se liikkuu kuitenkin joka päivä rennommin. Vastaan tuleviin ihmisiin ja koiriin Lisa ei kiinnitä huomiota, pyrkii ennemminkin väistämään. Lisa ei myöskään jännitä erityisemmin pyöräilijöitä tai autojakaan. Lenkit on pidetty toistaiseksi vielä lyhyinä, jotta Lisan lihakset ehtivät tottua lenkkeilyyn. Menohaluja Lisalla kuitenkin on ja siitä varmasti saa jatkossa reipasta lenkkiseuraa.

Lisa on todella kultainen ja kiltti tyttö. Se tulee häntä heiluen kutsusta luokse ja haluaa jo huomiota osakseen. Viime aikoina Lisa on kiinnostunut myös leluista ja tykkääkin kantaa niitä ympäriinsä. Leikkihetki lelun tai koirakaverin kanssa taitaa olla vain ajan kysymys.