Lizzy

Suomessa kotihoidossa - Adult - Narttu
Adoptoitavissa Keskikokoinen

Lizzyn löysi rankkuri, joka toi sen Triplen tarhalle 17.1.2019. Lizzy oli alkuun todella arka eikä se halunnut edes kävellä mihinkään vaan se makasi turvanurkkauksessaan piilossa. Nyt Lizzy on alkanut kuitenkin jo reipastua mutta se on edelleen ihmistä kohtaan alistuvainen ja nöyrä. Tutulle ihmiselle Lizzy heiluttelee häntää ja tulee mielellään luokse hakemaan huomiota. Lizzy on kiltinoloinen ja herkkä tyttö. Se on noin 45 cm korkea ja syntynyt arviolta tammikuussa 2017. Lizzyn silmät ovat siniruskeat.

Kotihoitajan kertomaa: Lizzy eli tuttavallisemmin Lissu tuli Porvooseen kotihoitoon 10.4. Kotihoitopaikan muut koirat ottivat lämpimästi Lissun vastaan, neiti kun on äärimmäisen nöyrä ja kiltti niin koirien kuin ihmistenkin kanssa.

Lissu on ollut alusta asti sisäsiisti ja on yksin ollessaan antanut kyytiä ainoastaan lelukorin sisällölle. Lissu hakee korista päivän lelut ja kuljettaa ne lempipaikalleen sohvan päätyyn, tyttö mielellään jakaa lelut myös muiden kanssa. Ruokailu sujuu ongelmitta samassa tilassa muiden kanssa, kotihoitoäiskä joutuu kuitenkin vahtimaan ettei muut koirat aja Lissua tämän kipolta kesken ruokailun pois.

Lissu lähtee jo mielellään muiden mukana ulkoilemaan ja kävelee nätisti hihnassa. Välistä näytetään jopa pieniä ilohepuleita ja käydään tasaisin väliajoin vilkaisemassa lenkittäjää silmiin ja varmistetaan, että reitti on selvä. Uudet, kovat äänet jännittävät vielä Lissua ulkona. Esimerkiksi bussit ja rekat aiheuttavat ihmetystä, näissä tilanteissa Lissu tulee mahdollisimman lähelle lenkittäjää ja enemmänkin kummastelee. Lissu ei pyri paniikinomaisesti pois näistä tilanteista. Muihin koiriin Lissu ei reagoi laisinkaan, korkeintaan ottaa muutaman ilohypyn ja jatkaa häntä heiluen matkaa. Puistotapaamisessa Lissu juoksi innoissaan muiden koirien kanssa ja kävi esittelemässä ihastuttavan itsensä kaikille ihmisille, rapsutuksia vastaan tietysti.

Sisällä Lissu osaa rauhoittua vaikka onkin mielellään menossa mukana, yleensä kuitenkin tarkkailijan roolissa. Lissu on reipastunut kovasti ja on ihmisille kovin miellyttämishaluinen. Lissulle ei kuitenkaan etsitä kotia ihan keskustan vilinästä, mutta kerrostalossa se voi asua. Sen tulevalta kodilta odotetaan kokemusta aran koiran kanssa toimimisesta ja kärsivällistä mieltä. Lizzyn uudessa kodissa olisi hyvä olla tasapainoinen koirakaveri Lizzylle opettajaksi. Lizzy ei sovellu pienten lasten perhekoiraksi. Tässä on jollekin ihana kultakimpale, joka takuuvarmasti nostattaa hymyn huulille päivästä riippumatta.

Lizzy on kotihoidossa Porvoossa ja siihen voi tulla sovitusti tutustumaan.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.

Emme varaa tarhalla olevia koiria emmekä kotihoitokoiria odottamaan mahdollisen uuden omistajan lomamatkojen, työkiireiden, muuton tai muiden vastaavien päättymistä. Kotihoitokoiran adoptoijan on noudettava koiransa kotiin mahdollisimman pian. Kotihoitokoiria ei myöskään anneta kokeiluun mahdollisiin uusiin koteihin. Jos sinulla on tiedossa muutto tai matka, kysythän koiraa vasta sen jälkeen.

Kyselyt Tiina Salumäki