Emppu

Suomessa kotihoidossa - Young - Uros
Adoptoitavissa Pieni

Melo löytyi Marbellasta kadulta eikä sillä ollut mikrosirua. Melo on kaunis podencopoika, joka on luonteeltaan herkänoloinen ja pehmeä. Melo on tarhalla kiltti muita koiria ja ihmisiä kohtaan. Melo on vain noin 43 cm korkea poika. Se on syntynyt arviolta syyskuussa 2017. Melo tuotiin Triplen tarhalle 3.9.2018.

Melo, eli nykyisin Emppu, sujahti helposti kotihoitopaikan isompaan koiralaumaan, ja se tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen. Emppu on ulkona reipas ja kulkee hyvin hihnassa. Se ei reagoi vastaantuleviin koiriin millään tavalla. Sisällä se alkuun jännitti mutta oli samalla kovin kiinnostunut kaikesta ja utelias. Nyt se on vapautunut myös sisätiloissa ja on reipas normaali nuori podenco.

Emppu ei eristäydy vaan haluaa olla muiden mukana siellä, missä tapahtuu. Sohvalle se kömpii viereen ja yöllä se tykkää nukkua kainalossa. Emppu on sykähdyttävän ihana sekä nöyrä ja kiltti luonteeltaan. Tassullaan se tökkii rapsuttajalta lisää huomiota ja kellahtaa selälleen onnellisena, kun saa hellyyttä. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat vaivattomasti.

Emppu tarvitsee hiukan aikaa tutustuakseen uuteen ihmiseen ja sille etsitäänkin kotia, jossa on osaamista ja ymmärrystä aran koiran kanssa toimimisesta. Emppu reipastuu vauhdilla ja sen luontainen uteliaisuus voittaa nopeasti arkuuden.

Emppu ei kuitenkaan sovellu ainoaksi koiraksi eikä pienten lasten perhekoiraksi. Se ottaa muista koirista paljon mallia ja se on luonteeltaan leikkisä ja muutenkin se selvästi nauttii muiden koirien läheisyydestä. Kotihoidossa se on ollut koko ajan sisäsiisti eikä se tuhoile mitään. Se osaa myös käyttäytyä hyvin ilman ihmisseuraa eikä mitään merkkejä esimerkiksi eroahdistuksesta ole kotihoidossa havaittu.

Emppu on kotihoidossa Kirkkonummella, metsän keskellä, mutta se soveltuu myös kerrostaloelämään. Sille etsitään kotia, jossa olisi mahdollisesti kokemusta podencoista ja reipas koirakaveri tai useampi kaveri odottamassa. Emppuun voi tulla kotihoitopaikkaan tutustumaan sovitusti.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.

Emme varaa tarhalla olevia koiria emmekä kotihoitokoiria odottamaan mahdollisen uuden omistajan lomamatkojen, työkiireiden, muuton tai muiden vastaavien päättymistä. Kotihoitokoiran adoptoijan on noudettava koiransa kotiin mahdollisimman pian. Kotihoitokoiria ei myöskään anneta kokeiluun mahdollisiin uusiin koteihin. Jos sinulla on tiedossa muutto tai matka, kysythän koiraa vasta sen jälkeen.

Kyselyt Tiina Salumäki