Mowgli

Kodin saaneet - Young - Uros
Adoptoitu Iso

Mowgli on löytynyt pentuna yhdessä sisarensa Varan kanssa. Mowgli on nyt kasvanut isoksi ja se on sosiaalinen, leikkisä ja huumorintajuinen nuori uroskoira. Mowgli on noin 1,5-vuotias ja noin 70 cm korkea. Poika on asunut pennusta saakka espanjalaisessa kotihoitopaikassa, jossa se on koiralaumassa hyvin tullut toimeen pienten ja isojen koirien kanssa.

Kotihoitajan kertomaa: Mowgli on todella suurisydäminen poika ja se ei pelkää näyttää kiintymystään ihmisiin. Vieraita kohtaan Mowgli on mastiffityyppisille koirille ominaisesti varautunut, mutta pian jo hakee silityksiä ja rapsutuksia, kun sen annetaan tehdä se omaa tahtiaan. Mowgli ei ole oikein tottunut miehiin ja saattaa niitä ensin jännittää mutta tajuaa pian, ettei ole mitään hätää.

Mowgli loikoilisi mielummin sohvalla halittavana kuin hengailisi pihalla tylsistymässä. Pallot, renkaat ym lelut ei poikaa ainakaan vielä toistaiseksi kiinnosta. Paras leikki on juoksentelu ja hilluminen pellolla. Tämä poika on todella kiltti ja rauhallinen: kävelee hihnassa taluttajan vieressä eikä hihna mene tiukalle ikinä. Ottaa kivasti kontaktia ja kuuntelee hyvin kun kielletään tai kehutaan. Mowgli on yksi fiksuimmista koirista jonka olen tavannut! Se on ollut alusta asti myös sisäsiisti.

Mowgli on vielä hiukan pentumainen olemukseltaan. Se kuitenkin osaa nyt olla jo nätisti kotona ilman ihmisseuraa. Mowgli pysyy myös vapaana lähellä eikä se halua lähteä omille teilleen juoksentelemaan. Mowgli tykkää olla mukana kodin puuhasteluissa. Se ei pyöri häiritsevästi jaloissa mutta selvästi nauttii mukana touhuamisesta. Mowgli ei myöskään ole tottunut elämään ainoana koirana vaan sillä on aina ollut laumaa ympärillä.

Mowglille etsitään kotia, jossa sillä olisi omaa pihaa vahdittavana. Uudelta kodilta odotetaan myös tuntemusta laumanvartijatyyppisistä koirista sekä aiempaa koirakokemusta.

Ohessa video Mowglista nuorempana kotihoitopaikassa, nyt Mowgli on kuitenkin kasvanut täysikasvuisemmaksi ja isommaksi, kuin mitä se videolla on.