Nena

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Pieni

Nena adoptoitiin aiemmin kauttamme, mutta on nyt kotihoidossa etsimässä uutta kotia, jossa olisi koirakaveri/kavereita.

Nena ja Paloma tulivat samasta perheestä, joka ei voinut enää pitää koiria. Nena on ystävällisen oloinen koira, mutta arka ja surullinen jouduttuaan tarhalle. Sen arvioidaan syntyneen helmikuussa 2009 ja se on noin 37 cm korkea. Nena ja Paloma ovat läheiset ystävykset ja viihtyvät yhdessä tarhalla.

Kotihoitajan kertomaa:

Nena on kotihoidossa kahden iäkkäämmän koiran kanssa ja yhteiselo on sujunut hyvin. Saapuessaan Nena oli stressaantunut matkan jäljiltä, mutta on nyt rauhassa saanut levätä kotihoidossa. Kulkeminen hississä, autossa ja portaissa sekä yksinolot ovat sujuneet ongelmitta. Nena on ollut yhtä vahinkoa lukuun ottamatta täysin sisäsiisti ja kulkee hyvin hihnassa lenkillä yksin sekä laumassa. Ulkona Nena on virkeä ja iloinen, kulkee reippaasti häntä pystyssä eikä ole pelännyt polkupyöriä, lastenvaunuja, pyörätuoleja, busseja tai ohikulkevia ihmisiä. Mielellään jäisi leikkimään lenkeillä tavattujen pienempien koirien kanssa ja välillä saattaa pysähtyä katselemaan, jos toinen koira kulkee kauempaa ohitse. Nena haluaisi usein mennä tervehtimään ulkoillessa muita koiria ja se on selvästi viihtynyt kävelyillä.

Tyttö on vielä laiha ja lihakseton, mutta syönyt hyvällä ruokahalulla nappulaa ja märkäruokaa, ruokaillut toisten koirien kanssa hienosti samassa tilassa. Hakeutuu toisten koirien viereen ja läheisyyteen nukkumaan, yöt nukkunut rauhallisesti. Yrittää saada myös kotihoitopaikan muita koiria leikkimään ja yksikseenkin alkanut heitellä ja ravistelemaan leluja. Kotihoitopaikassa olevan nartun ja uroksen tilaa kunnioittanut ja uskonut kun toiset eivät ole halunneet lähteä leikkiin mukaan. Aluksi Nena jännitti ihmisiä, mutta antanut alusta asti koskea itseensä ja ollut hyvin utelias. Nyt Nena tulee hakemaan rapsutuksia, suukottelee mielellään käsiä ja hakee rapsutuksia häntä heiluen. Perheen miestä Nena hieman jännittää, mutta tulee oma-aloitteisesti myös häntä tervehtimään ja on motivoitavissa ruoalla. Tulee tervehtimään ja silitettäväksi, mutta edelleen myös tarkkailee ihmisten liikkeitä ja väistää kyllä jos kokee tilanteen ahdistavaksi. Aluksi enemmän väisti ja peruutti pois tilanteesta kun laitettiin valjaita ja takkia päälle, toisinaan edelleen saattaa juosta olohuoneeseen nojatuolille odottamaan, että hänet tullaan sieltä hakemaan takaisin.

Nena on kotihoidossa ollessaan reipastunut todella paljon ja osoittautunut uteliaaksi ja iloiseksi koiraksi jo lyhyessä ajassa. Luonteeltaan se on myös erittäin kiltti, hiljainen ja nöyrä. Tarvitsee kuitenkin pehmeää ja rauhallista ohjausta, sillä on herkkä ja saattaa mennä ns. lukkoon, mikäli joutuu ahdistavaan tilanteeseen. Nena nautiskelee päivien aikana lepäillen ja rapsutuksia hakien, on sisätiloissa rauhallinen ja sopeutunut kerrostaloelämään hyvin. Tilanteissa, joissa jännittää menee häntä jalkojen väliin tiukasti painautuneena ja jähmettyy paikalleen. Näitä tilanteita tulee enää todella vähän ja on saanut itseluottamusta jo hienosti kotihoidossa tähänkin mennessä. Nenaa ei adoptoida sen herkän ja hieman ujon luonteen vuoksi pienten lasten perheeseen. Uudessa kodissa voisi hyvin olla myös koirakaveri.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.