Rafaela

Kodin saaneet - Adult - Narttu
Adoptoitu Pieni

Rafaela on tullut pentuna huonoista oloista 5 muun koiran kanssa Triple A tarhalle. Rafaela on ollut tarhalla 1,5 vuotta ja nyt vihdoin pääsee Suomeen kotihoitoon. Rafaela on mukava, hiukan arka ja sen tulevassa kodissa pitäisi olla reipas koirakaveri. Rafaela tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se on syntynyt arviolta kesäkuussa 2017 ja on pieni manetotyyppinen n.35 cm korkea narttu.

Kotihoitajan kertomaa:

Rafaela kotihoidossa 1kk

Rafaela on persoonallinen koira, jolla tuntuu olevan pilkettä silmäkulmassa. Rafaela on reipastunut alkujännityksen helpotettua huomattavasti ja hän pitää kovasti ihmisen huomiosta ja käpertyy mieluusti kainaloon nukkumaan. Rapsutuksista hän nauttii ja osaakin pyytää kauniisti ihmistä jatkamaan vatvomista. Hän on nuoren koiran tapaan aktiivinen, muttei mikään rasavilli tapaus. Rafaela tykkää juosta ja peuhata aidatulla pihalla ja leluiksi hän ottaa niin kävyt kuin sammaltupot. Hän pitää myös pidemmistä kävelyretkistä metsässä ja pellolla. Rauhallisella taajama-alueellakin hän kävelee melko reippaasti.

Yksinolo on sujunut hyvin alkujännityspäiviä lukuunottamatta. Yksinollessaan nukkuu muun lauman kanssa sen aikaa kun ihmiset ovat poissa. Tuhoja Rafaela ei ole tehnyt.

Rafaela kävelee suhteellisen nätisti hihnassa, hajuille saattaa vetää, mutta muutoin meno on yleensä melko rauhallista. Ohitukset ovat menneet yhtä sauvakävelijää lukuunottamatta hyvin. Hän kuitenkin selvästi jännittää ohitustilanteissa vaikka hiljaa ohi kulkeekin, joten loppuelämän kodissa kannattaa panostaa siihen, että ohituksista jäisi aina positiivinen kokemus  Rafaela ei ole perso ruualle, eli hän ei ole ahmatti. Hän syö kuitenkin hyvin ja namit kyllä maistuu ja niillä pystyy häntä jo vähän ohjaamaan tilanteissa, jotka eivät ole liian jännittäviä.

Rafaela antaa hyvin käsitellä itseään; pesut ja tassupyykit menee hyvin ilman panikointia. Kynsienleikkausta työstetään vielä kotihoidossa. Rafaela on sisäsiisti.

Rafaela on himuisen utelias tyttö, joka auttaa sitä reipastumaan uusia tilanteita kohdatessa. Vieraita ihmisiä Rafaela jännittää ja se vaatii aikaa uuden ihmisen kanssa tutustumiseen. Rafaelan uteliaisuus on kuitenkin sitä luokkaa, että se hyvin nopeasti käy ohimennen haistelemassa vierasta, ulkona hän on selvästi reippaampi kuin sisällä. Sisällä hän ei ole vieraille haukkunut, mutta ulkona jos pihaan on tullut vieras, on hän haukkunut. Muutoin Rafaela on ollut hiljainen, mutta kotihoitopaikan muiden koirien innostamana hän osaa kuitenkin haukkua esim. epäilyttäville ulkoa kantautuville äänille. Hän on kuitenkin perusrauhallinen ja hiljainen sisätiloissa. Rafaela on niin utelias ja nuori koira että varmasti jatkaa reipastumistaan omassa loppuelämän kodissaan.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.

Emme varaa tarhalla olevia koiria emmekä kotihoitokoiria odottamaan mahdollisen uuden omistajan lomamatkojen, työkiireiden, muuton tai muiden vastaavien päättymistä. Kotihoitokoiran adoptoijan on noudettava koiransa kotiin mahdollisimman pian. Kotihoitokoiria ei myöskään anneta kokeiluun mahdollisiin uusiin koteihin. Jos sinulla on tiedossa muutto tai matka, kysythän koiraa vasta sen jälkeen.