Sara

Kodin saaneet - Young - Narttu
Adoptoitu Pieni

Saran perhe hylkäsi sen tarhalle ja sieltä se pääsi onneksi nopeasti erään espanjalaisen eläinystävän kotiin etsimään itselleen uutta kotia. Sara on pienikokoinen ja 1,5-vuotias tyttö, joka tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Sara on nyt kotihoidossa Helsingissä.

Kotihoitajan kertomaa: Sara on helppohoitoinen tyttö, sisäsiisti, hienosti hihnassa kävelevä ja tulee toimeen erilaisten koirien seurassa, osaa antaa toiselle koiralle tilaa, jos huomaa että seuraa ei kaivata. Vaikka Sara tulee ihan hyvin juttuun toisten koirien kanssa, ei ole heistä niin kiinnostunut – ihmisen seura on parasta.

Nuoren ikänsä vuoksi on huomioitava, että kaipaa vielä selvästi leikitystä ja telmimistä päivilleen, joten ihan pelkkänä sohvakaverina olo rauhallisten lenkkien jälkeen ei riitä. Sara rakastaa läheisyyttä ja vaikka välillä on pentumaisen vallaton, sopii myös perheelle, jossa kouluikäisiä lapsia, koska ei erehdy riehaantuessakaan näykkimään tai tarttumaan hihansuusta. Rakastaa myös sylissä oloa ja osoittaa sen hellillä nuolaisuilla. Nukkumaan mennessä paras paikka on peiton alla ihmisen kyljessä.

Alkujännityksen jälkeen osaa olla jo autossakin rentona ja hoitotoimenpiteet mm. kynsien leikkaus sujuu hyvin. Sara jaksaisi leikkiä vaikka koko päivän palloa noutaen tai vinkuleluilla pelmuten ihmiskaverin kanssa. Sarasta voisi olla vaikkapa harrastuskoiraksi.

Ei ole ollut eroahdisteinen, mutta väen tullessa takaisin kotiin on heti valmiina taas leikkimään. Sara on luonteeltaan melko huomiohakuinen tapaus. Se olisi mielellään vaikka koko ajan ihmisen kainalossa ottamassa huomiota vastaan. Uuden perheen on otettava tämä huomioon, jotta Saralla ei myöhemminkään puhkeaisi eroahdistusta.

Saralla oli virtsakivi, joka on leikattu Espanjassa. Kyseessä oli yleinen struviittikivi. Saran täytyy syödä virtsakiviruokaa, jotta virtsan ph-arvo pysyisi oikeanlaisena.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.