Selva

Suomessa kotihoidossa - Adult - Narttu
Adoptoitavissa Keskikokoinen

Selva löytyi Ojeniin vievän tien varrelta eikä sillä ollut mikrosirua. Selva on kultainen tyttö, joka pitää ihmisistä kovasti. Muiden koirien kanssa se vielä hiukan ujostelee mutta se on kiltti myös koiria kohtaan. Selva vaikuttaa tasapainoiselta, avoimelta ja hiukan herkältäkin koiralta. Se on tarhalla rauhallinen ja helponoloinen, todella sykähdyttävä ja ihananoloinen koira. Selva on syntynyt arviolta huhtikuussa 2014 ja se on noin 53 cm korkea.

Kotihoitajan kertomaa: Selva on asunut kahden aikuisen kotihoitajan kanssa nyt reilun viikon verran (13.7.) ja tutustunut kodin ja luonnon ääniin.
Nurmikolla käveleminen oli aluksi kovin outoa, nyt se sujuu jo melko mukavasti perhosia ja muita öttiäisiä ihmetellen. Selva etenee liinassa nurmikolla ja jos tilanne käy liian jännittäväksi, se juoksee lujaa takaisin terassille kotihoitajan viereen.

Hihnassa kävely sujuu rauhallisella reitillä hyvin, autot ovat jännittävä asia. Veneisiin Selva ei reagoi, eikä myöskään yhdellä lenkillämme kuultuihin nallipyssyn ääniin.
Vieraisiin aikuisiin Selva suhtautuu uteliaan kiinnostuneena, aluksi tarkkaillen. Lapsia Selva vaikuttaa jännittävän, joten aikuisperhe rauhallisella alueella olisi sille ihanne.

Ainakaan tässä vaiheessa Selva ei vaikuttaisi olevan kovinkaan riistaviettinen, liinassa ollessaan pyörii ihmisten ympärillä. Sisäsiisteys on vielä harjoittelussa, jää nätisti yksin, eikä tee tuhoja, mutta usein takaisin kotiin saapuessa on pienet pisut eteisessä odottamassa. Selva on hurmaava, herkkä tyttö, joka haluaa osallistua perheen toimiin kuten sienestykseen. Se lähtee aina mielellään mukaan ja on jo oppinut perheen rutiinit. Yöt se nukkuu mieluiten jalkopäässä ja iltaisin nauttii rapsutuksia sohvalla vieressä. Palkkioksi joskus lipaisee kielellään rapsuttajaa.

Selva vaikuttaa oppivan nopeasti, esimerkiksi tullessa kurkki usein pöydille, nyt on jo päivät pääosin neljällä jalalla. Autossa matkustaminen ja hoitotoimet sujuvat hyvin. Selva ei vaikuttaisi olevan haukkuherkkä. Selva etsii kotia, jossa voisi olla tasapainoinen koirakaveri ja ymmärrystä herkän podencon sielunelämästä.

Selva on kotihoidossa Keravalla ja siihen voi sovitusti tulla tutustumaan.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.

Kyselyt Tiina Salumäki