Tina

Kodin saaneet - Young - Narttu
Adoptoitu Pieni

Tina on Carmelan ja kolmen pennun kanssa hylätty hevosaitaukseen, josta ne löydettiin ja ovat nyt kotihoidossa. Tina on arviolta 1-2-vuotias nuori narttu. Se on hyväluonteinen, ystävällinen ihmiselle ja tulee kotihoitopaikassa toimeen muiden koirien kanssa. Tina on säkäkorkeudeltaan n.30 cm.

Kotihoitajan kertomaa:  Tinasta tulee ensimmäisenä mieleen sana ihmisrakas. Sen häntä heiluu kaikille lenkillä vastaantuleville ihmisille, ja se on hurmannut kaikki kohdalleen osuneet ihmiset – ihan vauvasta vaariin. Jos on pienikin mahdollisuus rapsutuksiin, niin se kellahtaa selälleen niitä tyytyväisenä vastaanottamaan.

Sisäsiisteyden Tina oppi täällä noin viikossa. Remmissä Tina kulkee kokoajan paremmin, ja ulkoilusta se nauttii kovasti.

Tina on tullut loistavasti toimeen kaikkien tapaamiensa koirien kanssa, ja sopii loistavasti kaveriksi uroskoiralle. Siltä löytyy paljon luonnetta ja leikkiessään tuo hyvin ”terrierimäistä” puolta luonteestaan esiin. Tina tykkää kovasti leikkiä ja on vielä kovin pentumainen. Tina leikkii rohkeasti paljon itseään isompienkin koirien kanssa. Tinassa on myös uskomattomasti vauhtia ja energiaa, joten se vaatii kyllä aktiivista loppuelämän kotia itselleen.

Päivä kotihoidokki Tinan elämässä 1.12.2017:

Ensimmäisenä aamulla Tina kääntää vaan kylkeä edellisenä iltana tekemässään ”pesässä”, kun näkee ihmiset hereillä. Hänestä on vielä vähän liian aikaista miettiä lenkkiä tai ruokaa. Tina lopulta aktivoituu, kun kuulee itseään kutsuttavan eteisestä. Lenkit ovat kuitenkin päivän kohokohtia.

Lunta satelee hiljalleen aamulenkillä ja Tina saa hepuleita onnesta, hän yrittää napata suuhunsa muutaman lumihiutaleen. Lenkin päätteeksi Tina haastaa koirakaveriaan leikkiin – siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kotona Tinaa odottaa ruoka. Tinalle on viimeaikoina maistunut parhaiten raakaruoka yhdistettynä Barking Headsin Fusspot-nappulaan. Aamulla Tina saa myös 1/4 leishmanialääkkeestä nakin sisälle piilotettuna. Ruokailun jälkeen Tina nappaa suuhunsa ensin pallon, sitten lattialta bongaamansa hanskan ja juoksentelee onnellisena ympäri asuntoa hetken. Pian tämän jälkeen onkin aika palata takaisin sohvalla sijaitsevaan ”pesään”, jonka Tina muodosti peitoista ja tyynyistä itselleen. Mitä pehmeämpää, sen parempi siellä on torkkua.

Kohta kotona imuroidaan, mitä kohtaan Tina on vielä vähän epäileväinen ja pysyy mieluiten toisessa huoneessa toimituksen ajan. Torkut siis keskeytyvät ikävästi.

Päivän aikana lenkkeillään vielä vähän lisää ja pari vierastakin tulee käymään, siitä Tina vasta pitääkin, koska se tarkoittaa lisäkäsiä rapsuttamassa.

Ennen iltalenkkiä Tina saa vielä toisen päivittäisen leishmanialääkkeensä nakin sisällä ja toisen osan ruuastaan. Iltalenkilläkin luminen maisema jaksaa ilahduttaa, ja saa Tinan taas  sinkoilemaan lumihiutaleiden perässä innoissaan.

Iltalenkin jälkeen Tina pistää vielä hetken leikiksi ennen suuntaamista yöunille. Tinaa ei kodin äänet tai hälinät häiritse, vaan hän menee tyytyväisenä nukkumaan ennen muita. Pienessä keräasennossaan hän haaveilee kaikista niistä seikkailuista ja leikeistä mitkä häntä vielä odottavatkaan ja siitä omasta loppuelämän kodistaan.

Tinalla on leishmaniatartunta, josta sillä ei ole ollut missään vaiheessa oireita. Lääkitys on kuitenkin aloitettu.

Lue ensin ohjeistuksemme huolellisesti läpi ja täytä vasta sen jälkeen kotiselvityslomake. Tämän jälkeen voit olla koiravaraajaan yhteydessä puhelimitse.