Podenco Friends

Podenco Friends on pieni, yksityinen turvapaikka podencoille. Turvapaikkaa pyörittävät Beverley Farmer ja Warren Beards, joille kaltoinkohdeltujen podencojen pelastaminen ja kuntouttaminen ovat elämäntehtävä. Pariskunnan koti sijaitsee Alicanten läheisyydessä ja koirat lentävät Suomeen Alicanten lentokentältä.

Turvapaikassa on tavallisesti 30-50 koiraa. Monesti joukossa on myös pentuja ja koiria, jotka vaativat erityishuomiota. Podencot ovat yksi Espanjan Katukoirien painopisteistä ja sen vuoksi aloitimme yhteistyön Beverleyn ja Warrenin kanssa alkuvuonna 2017. Turvapaikan kaikkiin podencoihin voit tutustua helposti Podenco Friendsin adotiosivulla, joka löytyy Facebookista.

Turvapaikassa saamme podencoista paljon enemmän tietoa kuin tarhaoloissa. Koiriin on mahdollista tutustua tarkemmin ja niiden käytöstä voidaan tutkia erilaisissa ympäristöissä. Näin yritämme minimoida loppuelämän kodissa mahdollisesti esiintyviä haasteita tai ainakin varautua niihin etukäteen.

Osa koirista elää turvapaikassa kotioloissa ja laumaeloon sopeutuvia koiria voidaan myös asuttaa kotiympäristöön. Turvapaikkaan otetaan podencoja muun muassa koiratarhoilta, kaduilta ja toisinaan metsästäjät antavat sinne suoraan koiriaan. Lisää tietoa turvapaikasta löytyy Facebook-sivuilta.