Triple A

Triplen tarha

Triplen tarhan omat kotisivut.

Triplen tarha sijaitsee Espanjassa Marbellassa. Se on laillinen ja rekisteröity yhdistys, joka toimii yksityisillä varoilla ja lahjoituksilla. Tarha saa kunnalta vain pienen kuukausitta9isen avustuksen ja raha on tiukissa välillä. Triplen pyörittäminen kun maksaa noin 20 000 euroa kuukaudessa. Tarhalla koiria ei lopeteta kuin painavista ja pakottavista syistä. Triple auttaa hylättyjä ja kaltoinkohdeltuja eläimiä. Se pitää huolta tänä päivänä jo 400 koirasta ja 100 kissasta. Tarhalla työskentelee kaksi palkattua eläinlääkäriä ja muutama työntekijä sekä vapaaehtoisia avustajia.

Triplen tarhalta on tullut Suomeen n. 75 koiraa vuosien 2005-2008 aikana. Vuosina 2005-2006 Triple teki yhteistyötä kulkukoirien kanssa, jolloin yhteyshenkilönä tarhalla toimi Nina Vuorre. Hän lähetti melkein kaikki kyseessä olevat koirat Espanjasta Suomeen. Kulkukoirien siirtyessä Alicanten tarhalle Triple toivoi, että koiria saataisiin tarhalta edelleen Suomeen hyviin koteihin, jolloin Nina perusti Espanjan Katukoirat ry:n. Syksyllä 2007 Espanjan Katukoirat aloitti Triplen kanssa yhteistyön. Vuonna 2009 yhteistyömme tarhan kanssa oli katkolla muutamia kuukausia Triplen henkilökunnan erimielisyyksien takia. Asiat selvisivät kuitenkin parhain päin ja yhteistyömme on jatkunut. Yhdistyksemme on koko ajan yhteydessä tarhalle ja pyrimme käymään paikan päällä tutustumassa koiriin kuukausittain. Puhelimitse tarhalle ollaan eri asioissa yhteydessä usein.

Triplen tarhaa johtaa saksalainen Bettina, joka on paikan päällä joka päivä aamusta iltaan saakka. Koirien kuljetuksista vastaa tarhan vapaaehtoiset työntekijät, jotka esimerkiksi kuljettavat koirat eläinlääkärin tarkistukseen ja lentokentälle. Tarhan eläinlääkärit Michelle ja Michael tekevät tarhalla tarkastuksia ja pieniä perusoperaatioita koirille. Näitä ovat esimerkiksi kastroinnit ja steriloinnit. Vaativampia toimenpiteitä ja esimerkiksi röntgenkuvauksia varten koirat kuljetetaan isommalle eläinlääkäriasemalle. Toisinaan tarhalla myös käy ulkopuolinen eläinlääkäri auttamassa.

Tänä päivänä tuomme Triplestä entistä enemmän koiria Suomeen. Vuosittain koiria tulee noin 100-150. Osa koirista menee suoraan koteihin ja osa taas kotihoitoon lähinnä pääkaupunkiseudulle. Triplen koirat hakevat myös muista maista koteja, joten tarhan sivut eivät välttämättä ole aina ajan tasalla. Tällä hetkellä koiria adoptoidaan eniten Suomeen ja Saksaan. Toivotaan, että moni koira tarhalta saa pysyvän ja hyvän kodin Suomesta!

Yhteistyömme Anbadin koirahoitolan kanssa on loppunut Susannan keskittyessä muihin asioihin. Guadalminan vanhojen koirien tarha on myös lopetettu ja koirat on siirretty Tripleen.

Koskettava lyhytelokuva Triplestä.