Uutisia vuodelta 2010

Täältä löytyvät kaikki vuonna 2010 yhdistyksen julkaisemat uutiset.

30.12.2010 – Joululähetys on vihdoin tänään saapunut perille Espanjaan! Pitkään jatkuneiden rajujen sateiden vuoksi tiet ovat olleet niin huonossa kunnossa, ettei rahdinkuljettaja ole pystynyt toimittamaan niitä aiemmin perille. Nyt kuitenkin Triplestä saatiin viesti, että paketit ovat perillä ja he kiittävät monin sanoin ja sydämensä pohjasta kaikkia lahjoittajia! Kissat ja koirat saavat verrattomat Uuden Vuoden juhlat!

Triplen puheenjohtaja Javier, eläinlääkäri Michael sekä Espanjan Katukoirat r.y. haluavat esittää erityisen suuret kiitokset tv-persoona Kanalle, joka lahjoitti Triplelle rahat kunnolliseen, eläinlääkäreiden käyttämään, kalibroituun vaakaan! Michaelin työ helpottui valtavasti, kun hän voi nyt luotettavasti punnita koirat esim. ennen operointia. Kiitos Kana!

 

  

23.12.2010

 

 

8.12.2010 – Jouluinen lähetys on matkalla tarhoille!

Espanjan Katukoirat ry:n Joulukeräykseen lahjoitetut koira- ja kissatarvikkeet sekä –ruuat on nyt pakattu ja lähetetty eilen T-Taxin matkassa Marbellaan, Triple A:n ja Anbadin tarhoille joulua tuomaan. Kokoonnuimme pienellä porukalla inventoimaan ja pakkaamaan lahjoitustavaroita, joita kertyikin tänä vuonna valtavasti; kaiken kaikkiaan tarhojen joulupaketteihin pakattiin lähes 40 isoa säkkiä koiranruokaa, noin 60 pienempää koiranruokapussia, laatikoittain pieniä näytepusseja koiran- ja kissanruokaa, neljä isoa laatikollista luita ja herkkuja, lähes 200 pantaa, toiset 200 hihnaa ja 50 valjaat, kymmeniä takkeja, kymmenkunta pakettia matolääkkeitä, Scalibor-pantoja ja muita ulkoloishäätöjä, ruiskuja, neuloja ja hanskoja Triple A:n eläinlääkärin vastaanotolle, vajaa kymmenen muovipetiä ja useita säkillisiä erilaisia pehmusteita makuualustoiksi, neljä kassillista leluja sekä useita kuljetuslaatikoita.

Suuret kiitokset jokaiselle yksittäiselle lahjoittajalle ja tukijalle; pienistäkin yksittäisistä lahjoituksista kasvoi valtavankokoinen joululahjalähetys. Erityiskiitokset keräyksemme suojelijalle Kanalle ja koirien hyväksi M&M-pikkujouluissa esiintyneelle TV-suosikki Tea Hiillosteelle. Haluamme kiittää myös seuraavia lahjoittajia ja tukijoita: Musti&Mirri Herttoniemen Heidi, Royal Caninin Elli, Eläinlääkäriasema Arkki, JataPet-eläinkauppa, Keskustan eläinkauppa, Koiratarvike Fast Dog sekä Megaeläin. Kiitokset myös säilytys- ja pakkaustilan lainasta Lotalle, kuljetusavusta Piialle sekä pakkaustalkoissa avustaneille Jennille, Jonille, Tuulalle ja Marille.

Joulukeräyksen kuljetus Espanjaan mahdollistui T-Taxin osallistuessa joulumieltä osoittaen keräykseen, tarjoten lähetyksen kuljetuksen yhteistyötarhoille koiramaiseen hintaan. T-Taxin kyytiin lähti lopulta viisi lavallista lahjoituksia – uskomaton määrä. Lämmin kiitos teille kaikille vielä kertaalleen!

 

 

   

Lisäkuvia lähetyksestä löytyy TÄÄLTÄ

30.11.2010 – Jouluruokakeräys päättyy tänään!

Sydämellinen kiitos kaikille osallistuneille, olemme saaneet todella paljon lahjoituksia tarhoille lähetettäväksi! Muutamia paketteja on vielä tulossa ja kun viimeinenkin puruluu on saapunut, inventoimme, kuvaamme ja pakkaamme lahjoitukset. Tämä suuren suuri joululahja lähtee ensi viikolla kohti Espanjaa ja pyydämme tarhoja lähettämään kuvia, kun ne saapuvat perille. Kiitokset vielä kerran kaikille, kyllä koirat tulevat olemaan onnellisia!

28.11.2010 – Viime yönä Suomeen lensivät Mopu, Jack, Espana ja Pequi, tervetuloa kotiin!

23.11.2010 – Sunnuntaina 21.11 Suomeen lensivät Toby ja Cleo, tervetuloa kotiin!

20.11.2010 – Muistutus yhteislenkistä!

Espanjan Katukoirat Ry:n yhteislenkki Pitkäkosken ulkoilualueella huomenna sunnuntaina 21.11.2010 klo 13.00. Tavataan Pitkäkosken majan parkkipaikalla Pohjois-Helsingissä (Kuninkaantammentie, 00430 Helsinki), josta lähdemme porukalla ulkoilemaan! Laittakaa sekä itsellenne että koirille lämmintä päälle!

31.10.2010 – Katukoirat järjestävät taas perinteisen Luu ja ruoka sekä tavarakeräyksen Jouluksi. Yritetään yhdessä saada Joulu myös Triplen sekä Anbadin tarhoille. Lisätietoja tulee pian sähköpostiinne.

31.10.2010 -Perjantaina sain Espanjasta viestin, että 360 kg koiranruokaa, jotka Friskies lahjoitti, ovat nyt saapuneet Los Barriokseen ja koirat saavat taas jonkin aikaa mahansa täyteen! Tarhan henkilökunta oli todella iloisia ja kiitollisia tästä lahjoituksesta. Triple taas järjesti suuren illallisen jolla kerättiin rahaa tarhalle. Illalliseen osallistui noin 150-200 henkilöä ja rahaa he saivat kasaan 9000 €, joten hetkellisesti ovat Triplessäkin asiat paremmin.

30.10.2010 – Perjantaina Suomeen lensivät Runi ja Leo Tervetuloa kotiin!

22.10.2010 – Kevättalvesta asti ilmassa on ollut hienoista epäselvyyttä siitä, kuinka suomalaisten rescuejärjestöjen toiminta voi jatkua entisellään. Suomen Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on antanut kuluneen vuoden aikana vaikeaselkoisia lausuntoja siitä, kuinka myös voittoa tavoittelemattomien hyväntekeväisyysjärjestöjen tulisi rekisteröityä kaupalliseen TRACES-järjestelmään, jotta toimintaa voitaisiin jatkaa. Evira argumentoi TRACES-järjestelmän puolesta muun muassa paremmalla eläinten jäljitettävyydellä tautitilanteessa sekä sillä, että järjestelmään rekisteröitymisen myötä pystytään tuomaan yleiseen tietoisuuteen tilastoja tuoduista eläinmääristä.

Espanjan Katukoirat ry ei ole vastustanut TRACES-järjestelmää periaatteellisesti, vaikkakin rekisteröityminen ”kaupalliseksi tuojaksi” kalskahtaa kieltämättä korvaan. Yhteistyötarhojemme kohdalla tilanteen tekee vaikeaksi se, että TRACES-järjestelmään kuuluminen velvoittaa tarkastuttamaan uuteen kotiinsa matkaavan koiran 24 tunnin sisällä ennen matkaa Espanjan päässä, virkaeläinlääkärin vastaanotolla. Esimerkiksi Triplen tarhan osalta lähin virkaeläinlääkäri on useiden kymmenien kilometrien päässä, syrjäisemmän Anbadin osalta vielä kauempana. Tarhat nojaavat koirien kuljetuksissa kentälle pitkälti vapaaehtoisuuteen, ja satojen kilometrien edestakainen ajelu ei nykyisin resurssein ole mahdollista. Kaikki Suomeen tulevat koirat ovat käyneet pätevän eläinlääkärin tarkastuksessa ja saaneet kaikki asianmukaiset rokotukset sekä kokeet – myös lukuisan joukon sellaisia, joita esimerkiksi Suomen maahantuontisäännöksissä ei vaadita tuonnin edellytyksenä – mutta virkaeläinlääkärin tarkastusta on tällä hetkellä mahdotonta järjestää. Suomeen tuotavilta koirilta vaaditaan tällä hetkellä mikrosiru, rabiesrokote, lemmikkieläimen EU-passi sekä ekinokokkoosilääkitys, ja Espanjan Katukoirat ry:n avustuksella Suomeen tulevat koirat tuodaan uuteen kotimaahansa näiden säännösten mukaan.

Syyskuun loppupuolella Evira julkaisi ohjeen, joka koskee koirien ja kissojen pelastusyhdistysten rekisteröitymistä eläinten tuojiksi. Ohjeesta käy selvästi ilmi Eviran kanta kaupallisen tuonnin järjestelmän puolesta, mutta samalla ohje tuo toivotun selon tilanteeseen: Eviralle ei ole säädetty norminantovaltaa nyt kysymyksessä olevassa asiassa, joten ohje ei ole oikeudelliselta luonteeltaan viranomaisia tai toimijoita sitova. Ohjeen sisältämät tulkinnat ovat Eviran näkemyksiä siitä, miten lainsäädäntöä tulisi soveltaa . (Lähde: www.evira.fi).

Espanjan Katukoirat ry noudattaa toiminnassaan Suomen maahantuontisäännöksiä sekä tervettä järkeä. Jatkamme toimintaamme ja tarhojen tukemista kuten ennenkin – tukemme on yhteistyötarhoillemme todella tärkeää, ja esimerkiksi Anbadin tarhan tilanteessa täysin korvaamatonta. Selvitystyö virkaeläinlääkärin tarkastusten mahdollistamiseksi on samaan aikaan käynnissä, mutta voimavaramme keskittyvät mahdollisten tulevaisuuden muutosten murehtimisen sijaan kodittomien koirien ja karvaista perheenjäsentä toivovien suomalaisten kotien yhteen saattamiseen.

19.10.2010 – No nyt on kerrottavana hienoja uutisia! Kannatusjäsenkampanjamme tuotti MAHTAVAN tuloksen; saimme paljon uusia kannatusjäseniä ja kannatusjäsenmaksuista sekä lahjoituksista Anbadin tarhalle on kertynyt puolentoista viikon aikana rahaa 2120 €, joka siirretään tänään lyhentämättömänä Anbadille. Tällä summalla Susanna selviää noin kaksi-kolme kuukautta eteenpäin. Todella hienoa tulos oli huomattavasti parempi kuin uskalsimme odottaakaan! Katukoirat ja Susanna kiittävät suuresti kaikkia auttaneita – tämän avun ansiosta Susanna voi edes hetkeksi unohtaa rahanhuolet, jotka joka kuun lopussa painavat mieltä.

Lisäksi saimme Los Barriokseen Mariannan (Kana) ja 7 päivää -lehden avulla noin 360 kg koiranruokaa Friskiesin lahjoittamana. Ruuat lähtivät Suomesta matkaan viime perjantaina ja saapuvat Los Barriokseen 25.10. Tällä saadaan koirat pidettya hengissä taas jonkin aikaa eteenpäin. Kiitos Marianna ja Princess! Los Barrios on todella täynnä tällä hetkellä, koska tarhalle kerääntyvät taas ihmisten kesäkauden päätteeksi hylkäämät ”kesäkoirat”. Viime viikolla kävi eläinlääkäri lopettamassa kaikki vakavasti sairaat koirat Los Barrioksesta, mutta nyt koirat nukutetaan, niin kuin se kuuluu tehdä. Lisäämme sivuillemme piakkoin kummikoirat, jotka ovat Anbadilla olevia koiria joille tuntuu olevan vaikea löytää kotia. Kummikoiraa tukemalla voit turvata sen asumisen Anbadilla siihen asti, kunnes koti löytyy. Suurkiitos vielä kaikille osallistuneille!

19.10.2010 – Viime viikon aikana Espanjasta Suomeen lensivät Arco, Armi, Blacky, Cane, Princess ja Santi. Tervetuloa kotiin!

10.10.2010 – Yhteistyötarhamme Anbadin tilanne on vaikea. Tarhan pitäjä Susanna avustaa parhaansa mukaan myös läheistä Los Barrioksen kunnallista lopetustarhaa ja onkin päässyt Los Barrioksessa sopimukseen siitä, että tarhalla ei lopeteta koiria niin kauan kuin Susanna maksaa koirien ruuan ja lääkkeet. Lisäksi Susannan ansiosta ne sairaat koirat, joita ei voida Los Barrioksessa auttaa, lopetetaan mahdollisimman humaanisti eläinlääkärin toimesta, eikä esimerkiksi kaasuteta tai lopeteta ilman esilääkitystä.

Apua tarvitsevia koiria on siis kaksi tarhallista, mutta rahatilanne on kehno. Susanna on laskenut, että rahaa on jäljellä kuukaudeksi. Koirista saatavilla varausmaksuilla pystytään kattamaan vain välittömät eläinlääkärikulut, mutta sen lisäksi tulevat Anbadin tarhan vuokra, koirien ruokakulut sekä Los Barrioksen ruoka- ja lääkekulut sekä eläinlääkärimaksut. Suomi on Anbadin – ja samalla Los Barrioksen – koirien ainut toivo, sillä tarhalta adoptoidaan tällä hetkellä koiria muihin maihin vain hyvin satunnaisesti.

Voit auttaa Susannaa ja koiria liittymällä Espanjan Katukoirat ry:n kannatusjäseneksi 20 eurolla tai valitsemallasi summalla – maksuilla tuetaan Anbadin toimintaa tässä hankalassa tilanteessa. Kannatusjäsenmaksun voit maksaa yhdistyksen tilille 124430-115111. Laitathan viestikenttään nimesi sekä sähköpostiosoitteesi!

Lisää tietoa ja Susannan tarhan löydät TÄÄLTÄ

26.6.2010 – Kauttamme suomeen vuonna 2008 tullut Enzo, joka toimii tätä nykyä kouluttajan apukoirana, läpäisi kesäkuussa 2010 Kiva Koirakansalainen- testin. Enska haastaa muutkin espanjalaiset harjoittelemaan ja osallistumaan testiin huvin sekä hyödyn vuoksi. Lisäsimme väliaikaisesti muutamia kotia etsiviä koiria sivuillemme. Alamme järjestämään kuukausittaisen yhteislenkin, lisätietoja pian. HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JUHANNUSTA KAIKILLE!!

1.5.2010 – Keräys Anbadin tarhalle on päättynyt ja tavarat ovat matkalla Espanjaan. Tavaraa kertyi reilusti. Kiitos teille osallistuneille. Matkaan lähti lääkkeitä, jättikassillinen hihnoja ja pantoja, jättikassillinen koiran herkkuja luita ym, jättikassillinen leluja, valtava määrä makuualustoja, pari jätesäkillistä huopia, muovipetejä, useita säkkejä kuivamuonaa,ym. Rahaa oli lahjoitettu meidän tilin kautta yhteensä noin tuhat euroa ja jotkut laittoivat myös suoraan Anbadin tilille. Rahat Susanna on käyttänyt koirien ruokaan ja rokotteisiin sekä parvolääkkeisiin, joita hän osti tappotarhalle että saavat siellä riehuneen parvon taltutettua. SUURKIITOS KAIKILLE OSALLISTUNEILLE !!!

22.4.2010 – Keräys Anbadin tarhalle on edistynyt hienosti ja tavaraa on kertynyt paljon, jotkut olivat lahjoittaneet myös rahaa . Tavarat lähtevät ensiviikolla, joten keräys päättyy tiistaina 27.4.2010. Rahat on myös siirretty Anbadille. Kerromme ensi viikolla paljonko Anbad sai rahalahjoituksia, mihin ne käytettiin ja mitä tavaraa lähti matkaan.

24.3.2010 – Yhteistyötarhamme eli Anbadin tarhan Susanna, pelastaa koteihin sopivia koiria läheiseltä lopetustarhalta. Lopetustarhalla on noussut talvimyrskyjen seurauksena tulva läheisestä joesta ja paljon koiria on hukkunut. Koiria on säilynyt hengissä 30 ja tarha on niin pahassa kunnossa, että Susanna ja toinen tarha hakivat kaikki hengissä selvinneet koirat pois. Nyt Susannalla on koti ja tarha täynnä koiria ,joten rahat alkavat olla vähissä, koska kaikki koirat täytyy rokottaa, hoitaa ja ruokkia.

Ensi hätään keräämme nyt kaikenlaista koiratavaraa ja lähetämme ne Susannalle. Kaikki mahdolliset koirien tarvikkeet ovat tervetulleita! Lääkkeet (loishäädöt, mato-, vatsa-, särkylääkkeet) shampoota, pantoja, remmejä, muovisia koirin petejä ym. ym.

Olemme saaneet kasaan joukon ihmisiä, jotka asuvat/matkustelevat ympäri Suomea. Jos sinulla olisi ylimääräistä koiratavaraa ota yhteyttä sonja.malinen @ gmail.com (poista välilyönnit), niin katsotaan yhdessä löytyisikö paikkakunnaltasi tavaran hakija!

Tavaraa voi lähettää myös postissa: Lea Pulkkinen, Tuohustie 4 A as 1, 00670 Hki

Voit auttaa myös liittymällä kannastusjäseneksi!

Lisää tietoa ja Susannan tarhan löydät TÄÄLTÄ

15.3.2010 – Emme tuo uusia koiria ainakaan toistaiseksi Suomeen. Uusi maahantuonti määräys hankaloittaa tuontia sen verran, ettei meidän pienesti toimivalla yhdistyksellä ole tällä hetkellä resursseja toteuttaa sitä. Pyrimme nyt selvittämään Espanjan päässä, kuinka uusien määräysten toteutus tarhojen kanssa onnistuu ja selvitämme sen myötä jatkuuko koirien adoptointi kauttamme vai keskitymmekö auttamiseen muulla tavalla. Tällä hetkellä keskitymme Suomessa jo olevien koirien hyvinvointiin ja pyrimme auttamaan Espanjan päätä muulla tavoin. Aiheesta tulossa lisätietoja sivuillemme piakkoin.

6.3.2010 – Eilen Espanjasta Suomeen lensivät Luna, Nana, Polo, Milla, 2 Emmaa ja Turca. Tervetuloa kotiin!

11.2.2010 – Tänään Espanjasta Suomeen lensivät Zita, Michele ja Benji. Tervetuloa kotiin!

8.2.2010 – Eilen Espanjasta Suomeen lensivät Takku, Zorro, Loli, Princess ja Chupka. Tervetuloa kotiin!

31.1.2010 – Eilen Espanjasta Suomeen lensivät Vincent, Vincente, Paloma ja Kiki. Tervetuloa kotiin!

28.1.2010 – Henkilökohtainen kiitos Ingridiltä, joka omistaa Benalmadenan tarhan: ”Hello dear friends, Im Ingrid and own the dog shelter in Benalmadena. I like here with to say many thanks for all the presents you gave our dogs, bones, coats and medicins. And also for the nice things that you gave the people who is working for me at the shelter. And i also want to say thank you to all you people who have given a good home for my dogs. So a very big thank you to all and kindest regards!”

10.1.2010 – Viime yönä Espanjasta lensivät Suomeen Sino, Wiskey, Janet, Pino ja Timo. Tervetuloa kotiin!

Kommentointi on suljettu.