Vanhainkoti

vanhainkoti-640x640

Espanjan Katukoirien vanhainkoti sijaitsee Sipoon Nikkilässä idyllisissä maalaismaisemissa. Vanhainkotia ylläpitävät yhdistyksen puheenjohtaja Lea Pulkkinen ja hänen miehensä. Tänne valitaan hylättyjä iäkkäitä koiria tai esimerkiksi leishmaniaa sairastavia koiria, joilla ei muuten enää välttämättä olisi mahdollisuutta kotiin. Sipoossa koirat saavat viettää iloisen, rauhallisen ja huolettoman loppuelämän.

Yhdistys kattaa koirien ruokakuluja osittain sekä eläinlääkärikulut, joita luonnollisesti syntyy huomattavan paljon, koska koira-asukkaat ovat iäkkäitä. Vanhainkodissa on ajoittain myös kotihoitokoiria. Yhdistyksen vanhainkoti on toiminut jo vuodesta 2011, mutta marraskuussa 2014 se muutti maalle ja tämä muutto mahdollisti yhä useamman mummon ja papan hoitoon ottamisen.

Tällä hetkellä yhdistyksemme vanhainkodissa asustelee 13 koiraa ja 19.10.2017 tulee 2 koiraa lisää.

Lala

lala-640x640
Lala ( Princess ) on noin 10-vuotias ja kiltti sekä hyväsydäminen koira,joka tuotiin Los Barrioksen tarhalle korvat ja silmä rupien peitossa ja märkää valuen. Lalalla todettiin hoitamaton leishmania, joka saatiin sitten lääkkeillä kuriin. Lalalla on myös sivuääni sydämessä. Lala voi nyt hyvin ja elää normaalia elämää. Lala jäi meille sairastamansa leishmanian takia.

Laika

laika-640x640
Layka tuli meille kotihoitoon kotia etsimään. Huomasimme pian, että Laykalla on laajalla alueella nisäkasvaimia ja takajaloissa omituiset yliliikkuvat nivelet. Layka sairastaa myös pahaa allergiaa ja sillä on seborreoosinen iho. Niinpä Layka jäi asumaan meille. Laykaa täytyy pestä vähintään kerran viikossa erikoisshamppoolla, ja Layka syö vaan allergiaruokaa. Layka ei halua kävellä ruohikossa tai ylipäätään ulkona. Layka suostuu lenkkeilemään hyvin harvoin. Pääasiassa se käy vaan tarpeillaan ulkona. Layka on 11-vuotias.

Nebu

nebu-640x640

Nebu on 14-vuotias ”pappa”, jossa on virtaa kun pienessä kylässä. Nebun toi omistaja tarhalle ja sanoi syyksi, että Nebu on paha poika. Nebua on pahoinpidelty ja se on hyvin neuroottinen ja pakkomielteinen käytökseltään, mutta suunnattoman kiltti koira joka kaipaa kovasti huomiota ja haluaa miellyttää kaikkia. Nebu monen vanhainkodissa käyneen ihmisen ehdoton suosikkikoira.

Siru

ziru-640x640

Siru on 13-vuotias ja se on muuttanut meille pentuna. Siru on Suomesta. Sirulla on sydänvika ja se syö sydänlääkkeitä.
Siru saa myös ajoittain epileptisiä kohtauksia, mutta toistaiseksi niin harvoin, että ei tarvitse lääkitystä niihin. Siru pitää täällä komentoa yllä.

Banzo

Banzo uusikuva-640x640

Banzo löytyi kadulta ja se vietti Triplen tarhalla vuoden, koska se on jo noin 12-vuotias niin kukaan ei huolinut sitä. Banzo on lempeä kaveri, joka pitää laumaa koossa ja hoitaa vahdin hommaa. Ihana iso pappa, joka rakastaa kaikkia mutta myös puolustaa ja vartioi tarpeen vaatiessa. .

 

Milo

milo

Milo löytyi Los Barrioksen tarhan kuvista eräänä iltana, kun selasin niitä. Jostain syystä sen kuva, jossa ei ollut mitään kummallista, pysäytti minut ja tuli sellainen tunne, että tämä koira pitää auttaa Suomeen. Monen mutkan kautta Milo saatiin sitten Hannelen ja Reijon avustuksella Los Barrioksesta Tripleen ja sieltä kotihoitoon Espanjaan. Muutamien kuukausien kuluttua se lensi meille kotihoitoon etsimään kotia. Milo on  9-vuotias ja sen ei ollut tarkoitus jäädä meille vaan löytää oma koti, mutta koska pian saimme todeta, että Milo on  kovaa vauhtia sokeutumassa päätimme että se jää vanhainkotiin.  Milo on vanhainkodin hoitajakoira ja apuja täällä tarvitaan, niin Milo jäi sitten tänne hoitamaan ja leikittämään vanhuksia. Milolla on uskomaton hoivavietti ja jos joku koirista on kipeä se hoitaa ja pesee tätä. Se pitää myös aktiivisia leikkituokioita vanhuksille. Jostain syystä se saa leikkimään sellaisetkin, jotka eivät ole aiemmin leikkineet muiden kanssa. Papan se pesee joka päivä kertaalleen niin, että papan kuonokarvat sojottavat ylöspäin. Milo on kaikkien kaveri, aina hyvällä tuulella ja hoivaamassa ja lohduttamassa. Ei me tultaisi toimeen enää ilman Miloa.

Pepe

Pepe

Pepe on 11-vuotias uros. Pepe hylättiin motellihuoneeseen, jossa se odotti omistajaansa viikon yksin. Pepen tullessa Triple A:n tarhalle se oli kauhuissaan ja kovin pelokas. Se pääsi heti kotihoitoon Espanjaan ja siellä siitä kuoriutui oikein reipas ja hurmaava herra, jolla on voimakas luonne. Pepe on nuorekas ja hyväkuntoinen vaikka ikää onkin jo kertynyt. Pepe on myös ajoittain vaikea koira. Esimerkiksi, kun tehdään jotain, mistä se ei pidä niin se käyttää hurjana hampaitaan. Pepen kanssa pärjäillään hyvin, kun tiedetään mistä se hermostuu ja osataan toimia tilanteessa. Pepen huono käytös johtuu todennäköisesti siitä, että sitä on pahoinpidelty tilanteissa, joissa se ei suostu yhteistyöhön.

Valkoinen nainen ( Boogie )

Valkoinen nainen on 13-vuotias kiinanharjakoiramummo Suomesta. Valkea rouva on täysin sokea ja pitkän ajan syömättömyyden/vähäisen ruuan seurauksen sen elimistö ei oikein pysty käsittelemään ruokaa (verrattavissa varmasti anoreksiaan mutta ei itse aiheutettuun). Se joutuu syömään suolistoantibioottia pienellä annostuksella koko ajan, koska se on ainoa keino, jolla ruoka pysyy sisällä. Valkea nainen on piristynyt kovasti vaikean alun jälkeen ja osaa kulkea meillä jo tormäilemättä ja on ihan tomera tyttö, hiukan innostuu leikkimäänkin välillä. Se oli asunut muutaman koiraystävänsä kanssa puolitoista vuotta itsekseen. Valkoinen nainen muutti vanhainkotiin Autetaan eläimiä -yhdistyksen kautta.

Chica

 

Indi on 11 vuotias vaari, jonka sukulaiset toivat Los Barrioksen tarhalle, koska omistaja ”kuoli”. Omistaja löytyi kyllä Facebookista ja näyttäisi olevan elossa. Ihmettelen kovasti kuinka, joku on halunnut luopua näin hurmaavasta pappakoirasta. Indi on aina iloinen
ja ystävällinen poika, joka haluaisi kovasti miellyttää kaikkia. Indillä on huonot lonkat, mutta jaksaa silti viellä lenkkeillä aika hyvin.

Dama ja Pekka

Pulla on 10 vuotias mummeli, joka palautettiin yhdistykselle sen oltua kodissa Suomessa viisi vuotta. Pulla on vakavasti ylipainoinen ja sen painosta pitäisi saada tiputettua puolet pois. Pulla on luonteeltaan  hyvin tempperamenttinen varsinainen matami mimmi, joka rakastaa täysillä ja suuttuu syvästi. Pulla pitää enemmän miehistä kuin naisista ja onkin syvästi rakastunut vanhainkodin miespuoliseen henkilöön. Pulla on itsekin päättänyt laihtua, siksi se on kova urheilemaan ja lähtee aina tarmokkaasti  ja iloisena lenkille, mutta sinne päin minne sitä huvittaa mennä.

Tulossa vanhainkotiin 19.10.2017:

Lana

Yaco