Vanhainkoti

vanhainkoti-640x640

Espanjan Katukoirien vanhainkoti sijaitsee Sipoon Nikkilässä idyllisissä maalaismaisemissa. Vanhainkotia ylläpitävät yhdistyksen puheenjohtaja Lea Pulkkinen ja hänen miehensä. Tänne valitaan hylättyjä iäkkäitä koiria tai esimerkiksi leishmaniaa sairastavia koiria, joilla ei muuten enää välttämättä olisi mahdollisuutta kotiin. Sipoossa koirat saavat viettää iloisen, rauhallisen ja huolettoman loppuelämän.

Yhdistys kattaa koirien ruokakuluja osittain sekä eläinlääkärikulut, joita luonnollisesti syntyy huomattavan paljon, koska koira-asukkaat ovat iäkkäitä. Vanhainkodissa on ajoittain myös kotihoitokoiria. Yhdistyksen vanhainkoti on toiminut jo vuodesta 2011, mutta marraskuussa 2014 se muutti maalle ja tämä muutto mahdollisti yhä useamman mummon ja papan hoitoon ottamisen.

Tällä hetkellä yhdistyksemme vanhainkodissa asustelee 15 koiraa.

Lala

lala-640x640
Lala ( Princess ) on noin 12-vuotias ja kiltti sekä hyväsydäminen koira,joka tuotiin Los Barrioksen tarhalle korvat ja silmä rupien peitossa ja märkää valuen. Lalalla todettiin hoitamaton leishmania, joka saatiin sitten lääkkeillä kuriin. Lalalla on myös sivuääni sydämessä. Lala voi nyt hyvin ja elää normaalia elämää. Lala jäi meille sairastamansa leishmanian takia.

Laika

laika-640x640
Layka tuli meille kotihoitoon kotia etsimään. Huomasimme pian, että Laykalla on laajalla alueella nisäkasvaimia ja takajaloissa omituiset yliliikkuvat nivelet. Layka sairastaa myös pahaa allergiaa ja sillä on seborreoosinen iho. Niinpä Layka jäi asumaan meille. Laykaa täytyy pestä vähintään kerran viikossa erikoisshamppoolla, ja Layka syö vaan allergiaruokaa. Layka ei halua kävellä ruohikossa tai ylipäätään ulkona. Layka suostuu lenkkeilemään hyvin harvoin. Pääasiassa se käy vaan tarpeillaan ulkona. Layka on 13-vuotias. 

Siru

ziru-640x640

Siru on 14-vuotias ja se on muuttanut meille pentuna. Siru on Suomesta. Sirulla on sydänvika ja se syö sydänlääkkeitä.
Siru saa myös ajoittain epileptisiä kohtauksia, mutta toistaiseksi niin harvoin, että ei tarvitse lääkitystä niihin. Siru pitää täällä komentoa yllä.

Banzo

Banzo uusikuva-640x640

Banzo löytyi kadulta ja se vietti Triplen tarhalla vuoden, koska se on jo noin 13-vuotias niin kukaan ei huolinut sitä. Banzo on lempeä kaveri, joka pitää laumaa koossa ja hoitaa vahdin hommaa. Ihana iso pappa, joka rakastaa kaikkia mutta myös puolustaa ja vartioi tarpeen vaatiessa. .

Milo

milo

Milo löytyi Los Barrioksen tarhan kuvista eräänä iltana, kun selasin niitä. Jostain syystä sen kuva, jossa ei ollut mitään kummallista, pysäytti minut ja tuli sellainen tunne, että tämä koira pitää auttaa Suomeen. Monen mutkan kautta Milo saatiin sitten Hannelen ja Reijon avustuksella Los Barrioksesta Tripleen ja sieltä kotihoitoon Espanjaan. Muutamien kuukausien kuluttua se lensi meille kotihoitoon etsimään kotia. Milo on 10-vuotias ja sen ei ollut tarkoitus jäädä meille vaan löytää oma koti, mutta koska pian saimme todeta, että Milo on  kovaa vauhtia sokeutumassa päätimme että se jää vanhainkotiin.  Milo on vanhainkodin hoitajakoira ja apuja täällä tarvitaan, niin Milo jäi sitten tänne hoitamaan ja leikittämään vanhuksia. Milolla on uskomaton hoivavietti ja jos joku koirista on kipeä se hoitaa ja pesee tätä. Se pitää myös aktiivisia leikkituokioita vanhuksille. Jostain syystä se saa leikkimään sellaisetkin, jotka eivät ole aiemmin leikkineet muiden kanssa. Papan se pesee joka päivä kertaalleen niin, että papan kuonokarvat sojottavat ylöspäin. Milo on kaikkien kaveri, aina hyvällä tuulella ja hoivaamassa ja lohduttamassa. Ei me tultaisi toimeen enää ilman Miloa.

 Chica

Dama ja Pekka

Pulla on n. 12-vuotias mummeli, joka palautettiin yhdistykselle sen oltua kodissa Suomessa viisi vuotta. Pulla on vakavasti ylipainoinen ja sen painosta pitäisi saada tiputettua puolet pois. Pulla on luonteeltaan  hyvin temperamenttinen varsinainen matami, joka rakastaa täysillä ja suuttuu syvästi. Pulla pitää enemmän miehistä kuin naisista ja onkin syvästi rakastunut vanhainkodin miespuoliseen henkilöön. Pulla on itsekin päättänyt laihtua, siksi se on kova urheilemaan ja lähtee aina tarmokkaasti  ja iloisena lenkille, mutta sinne päin, minne sitä huvittaa mennä.

Lana

Lana on 11-vuotias mummu, joka on elänyt ikänsä kodissa Espanjassa pihakoirana. Lanan omistajat toivat sen tarhalle kun muuttivat kerrostaloon, koska heidän mielestään Lana ei sopeutunut asumaan sisällä. Koska Lana on viettänyt ulkona koko elämänsä, se on sairastunut leishmaniaan. Sillä on myös huonot lonkat ja nivelrikkoa. Lana oli todella surullinen ja masentunut tarhalla. Koiralla joka on jo 11v ja sairastaa leishmaniaa, on olematon mahdollisuus löytää kotia. Tämän vuoksi yhdistys päätti ottaa Lanan vanhainkotiin. Lana piristyi kovin päästyään Suomeen ja onkin tällä hetkellä paljon paremmassa kunnossa kuin oletettiin,  jaksaa lenkkeillä pitkiä lenkkejä ja lääkityksellä lonkat ja mahdollinen nivelrikko eivät oireile ollenkaan.

Konsta

Konsta on viettänyt koko elämänsä pentutehtaan häkissä. Pentutehdas tyhjennettiin ja kaikki koirat eli noin 150 yorkkia joutuivat El Paraison tarhalle. Konsta arvioitu 5-vuotiaaksi Espanjassa.  Se tuli Autetaan Eläimiä -yhdistyksen kautta vanhainkotiin kotihoitoon, koska sillä oli nivelrikko lonkassa. Tarkoituksena oli tutkia, saadaanko asia jollain tapaa korjattua. Tutkimustulokset olivatkin ikävämmät kuin odotettiin. Konstalla todettiin lonkassa syöpä. Koska Konsta on tällä hetkellä vielä hyvässä kunnossa, se jäi vanhainkotiin saattohoitoon. Konsta ottaa nyt elämästä kaiken irti. Se leikkii kovasti Milon kanssa, vahtii pihaa, pitää kovalla äänellä järjestystä ruokaa jaettaessa, repii wc-paperirullia ja lukee kovasti lehtiä –  siis touhuaa kaikkea, mitä se ei koskaan ole saanut tehdä ja kokea. Konsta on vienyt meidän sydämet täysin ja toivomme kovasti, että se saisi nauttia elämästä mahdollisimman pitkään.

Secre

Secretario on 8-vuotias uros, joka on asunut edellisen elämänsä Espanjassa vuoristossa vahtikoirana. Omistaja joutui luopumaan siitä, koska muutti kaupunkiin ja Secre ei sopeutunut sinne. Secrelle oli tarkoitus etsiä koti Suomesta ja se tuli vanhainkotiin kotihoitoon, mutta kodin löytyminen kesti ja sopeuttaminen uuteen elämään olikin isompi projekti kuin luultiin, joten päätimme että Secre jää vartioimaan vanhainkodin asukkaita.

Tango

Tango 6v. on vielä nuori poika, joka on pelastettu pentutehtaasta, mutta sitä ei sairauksien ja pysyvän vamman takia voitu laittaa adoptioon. Tango sairastaa leishmaniaa ja sen leukaluu on poikki. Vamma on ollut Tangolla niin pitkän aikaa, ettei sitä voitu enää lähteä korjaamaan. Sen takia Tango jäi asumaan vanhainkotiin.

Hector

Hemppa Hemuli 12v. on todellinen herrasmies ja kaikkien kaveri. Hemppa on suomalainen vanhainkodin asukas. Kaikki pienet koirat rakastavat Hempan turvallista kainaloa.