Vanhainkoti

vanhainkoti-640x640

Espanjan Katukoirien vanhainkoti sijaitsee Sipoon Nikkilässä idyllisissä maalaismaisemissa. Vanhainkotia ylläpitävät yhdistyksen puheenjohtaja Lea Pulkkinen ja hänen miehensä. Tänne valitaan hylättyjä iäkkäitä koiria tai esimerkiksi leishmaniaa sairastavia koiria, joilla ei muuten enää välttämättä olisi mahdollisuutta kotiin. Sipoossa koirat saavat viettää iloisen, rauhallisen ja huolettoman loppuelämän.

Yhdistys kattaa koirien ruokakuluja osittain sekä eläinlääkärikulut, joita luonnollisesti syntyy huomattavan paljon, koska koira-asukkaat ovat iäkkäitä. Vanhainkodissa on ajoittain myös kotihoitokoiria. Yhdistyksen vanhainkoti on toiminut jo vuodesta 2011, mutta marraskuussa 2014 se muutti maalle ja tämä muutto mahdollisti yhä useamman mummon ja papan hoitoon ottamisen.

Tällä hetkellä yhdistyksemme vanhainkodissa asustelee 12 koiraa.

Lala

lala-640x640
Lala on noin 10-vuotias ja kiltti sekä hyväsydäminen koira,joka tuotiin Los Barrioksen tarhalle korvat ja silmä rupien peitossa ja märkää valuen. Lalalla todettiin hoitamaton leishmania, joka saatiin sitten lääkkeillä kuriin. Lalalla on myös sivuääni sydämessä. Lala voi nyt hyvin ja elää normaalia elämää. Lala jäi meille sairastamansa leishmanian takia.

Laika

laika-640x640
Layka tuli meille kotihoitoon kotia etsimään. Huomasimme pian, että Laykalla on laajalla alueella nisäkasvaimia ja takajaloissa omituiset yliliikkuvat nivelet. Layka sairastaa myös pahaa allergiaa ja sillä on seborreoosinen iho. Niinpä Layka jäi asumaan meille. Laykaa täytyy pestä vähintään kerran viikossa erikoisshamppoolla, ja Layka syö vaan allergiaruokaa. Layka ei halua kävellä ruohikossa tai ylipäätään ulkona. Layka suostuu lenkkeilemään hyvin harvoin. Päasiassa se käy vaan tarpeillaan ulkona. Layka on 10-vuotias.

Rocco Kokkonen

rocco-640x640
Rocco on  10-vuotias. Omistaja toi sen tarhalle, kun perheeseen syntyi lapsi. Rocco tuli kotihoitoon, mutta jäi meille koska sillä oli lonkassa paha murtuma, jota ei enää voitu korjata, koska luut olivat jo luutuneet väärin. Roccolla ei ole ollut lonkassa kipuja, mutta nyt iän myötä niitä on alkanut tulla aika ajoin ja Rocco saa myös ajoittain kipulääkekuurin eikä se kävele enää pitkiä matkoja. Rocco Kokkonen ja välillä Kekkonen on omien teidensä kulkija, jolla luonnetta riittää.

Nebu

nebu-640x640

Nebu on 13-vuotias ”pappa”, jossa on virtaa kun pienessä kylässä. Nebun toi omistaja tarhalle ja sanoi syyksi, että Nebu on paha poika. Nebua on pahoinpidelty ja se on hyvin neuroottinen ja pakkomielteinen käytökseltään, mutta suunnattoman kiltti koira joka kaipaa kovasti huomiota ja haluaa miellyttää kaikkia. Nebu monen vanhainkodissa käyneen ihmisen ehdoton suosikkikoira.

Siru

ziru-640x640

Siru on 12-vuotias ja se on muuttanut meille pentuna. Siru on Suomesta. Sirulla on sydänvika ja se syö sydänlääkkeitä.
Siru saa myös ajoittain epileptisiä kohtauksia, mutta toistaiseksi niin harvoin, että ei tarvitse lääkitystä niihin. Siru pitää täällä komentoa yllä.

Banzo

Banzo uusikuva-640x640

Banzo löytyi kadulta ja se vietti Triplen tarhalla vuoden, koska se on jo noin 11-vuotias niin kukaan ei huolinut sitä. Banzo on lempeä kaveri, joka pitää laumaa koossa ja hoitaa vahdin hommaa. Ihana iso pappa, joka rakastaa kaikkia mutta myös puolustaa ja vartioi tarpeen vaatiessa. .

 

 

Milo

milo

Milo löytyi Los Barrioksen tarhan kuvista eräänä iltana, kun selasin niitä. Jostain syystä sen kuva, jossa ei ollut mitään kummallista, pysäytti minut ja tuli sellainen tunne, että tämä koira pitää auttaa Suomeen. Monen mutkan kautta Milo saatiin sitten Hannelen ja Reijon avustuksella Los Barrioksesta Tripleen ja sieltä kotihoitoon Espanjaan. Muutamien kuukausien kuluttua se lensi meille kotihoitoon etsimään kotia. Milo on  8-vuotias ja sen ei ollut tarkoitus jäädä meille vaan löytää oma koti, mutta koska pian saimme todeta, että Milo on  kovaa vauhtia sokeutumassa päätimme että se jää vanhainkotiin.  Milo on vanhainkodin hoitajakoira ja apuja täällä tarvitaan, niin Milo jäi sitten tänne hoitamaan ja leikittämään vanhuksia. Milolla on uskomaton hoivavietti ja jos joku koirista on kipeä se hoitaa ja pesee tätä. Se pitää myös aktiivisia leikkituokioita vanhuksille. Jostain syystä se saa leikkimään sellaisetkin, jotka eivät ole aiemmin leikkineet muiden kanssa. Papan se pesee joka päivä kertaalleen niin, että papan kuonokarvat sojottavat ylöspäin. Milo on kaikkien kaveri, aina hyvällä tuulella ja hoivaamassa ja lohduttamassa. Ei me tultaisi toimeen enää ilman Miloa.

Pepe

Pepe

Pepe on 10-vuotias uros. Pepe hylättiin motellihuoneeseen, jossa se odotti omistajaansa viikon yksin. Pepen tullessa Triple A:n tarhalle se oli kauhuissaan ja kovin pelokas. Se pääsi heti kotihoitoon Espanjaan ja siellä siitä kuoriutui oikein reipas ja hurmaava herra, jolla on voimakas luonne. Pepe on nuorekas ja hyväkuntoinen vaikka ikää onkin jo kertynyt. Pepe on myös ajoittain vaikea koira. Esimerkiksi, kun tehdään jotain, mistä se ei pidä niin se käyttää hurjana hampaitaan. Pepen kanssa pärjäillään hyvin, kun tiedetään mistä se hermostuu ja osataan toimia tilanteessa. Pepen huono käytös johtuu todennäköisesti siitä, että sitä on pahoinpidelty tilanteissa, joissa se ei suostu yhteistyöhön.

Mila

mila

Mila eli Rouva Willson on 14-vuotias isovillakoirarouva Suomesta. Mila oli asunut hyvässä kodissa koko ikänsä, mutta sitten Milan omistaja sairastui eikä enää pystynyt ulkoiluttamaan Milaa. Naapurit ja omistajan ystävät auttoivat ulkoilutuksessa ja hoidossa jonkin aikaa, kunnes totesivat, että pysyvämpi ratkaisu on keksittävä, koska se on Milan kannalta parasta. Vaihtoehtoina oli laittaa Mila ikiunille tai löytää sille paikka sen loppuelämäksi. Sattumoisin kuulin Milasta Kana Alasen kautta ja lähdettiinkin saman tien ystäväni Johannan kanssa katsomaan tätä vanhaa rouvaa. Yllätys oli suuri, koska Mila oli isoksi ja näinkin iäkkääksi koiraksi todella hyväkuntoinen ja päätöstä ei tarvinnut kyllä miettiä. Mila lähti heti mukaamme Sipooseen ja hänestä tuli yksi vanhainkodin asukkaista. Mila ei aina ihan muista ikäänsä ja välillä juostessa sotkeutuu takajalkoihinsa, jotka eivät ole enää niin vahvat ja menee nurin, muuten Mila on pärjäillyt todella hienosti. Se sopeutui porukkaan ongelmitta ja kaikki muut asukkaat pitävät siitä. Mila kävi eläinlääkärin tarkastuksessa ja sillä todettiin myös munuaisten vajaatoiminta. Mila eli Rouva Wilsson on kyllä sulattanut meidän ja kaikkien ystäviemmekin sydämet. On hienoa, että sen tie kulkeutui luoksemme.

Valkoinen nainen ( Boogie )

Valkoinen nainen on 12-vuotias kiinanharjakoiramummo Suomesta. Valkea rouva on täysin sokea ja pitkän ajan syömättömyyden/vähäisen ruuan seurauksen sen elimistö ei oikein pysty käsittelemään ruokaa (verrattavissa varmasti anoreksiaan mutta ei itse aiheutettuun). Se joutuu syömään suolistoantibioottia pienellä annostuksella koko ajan, koska se on ainoa keino, jolla ruoka pysyy sisällä. Valkea nainen on piristynyt kovasti vaikean alun jälkeen ja osaa kulkea meillä jo tormäilemättä ja on ihan tomera tyttö, hiukan innostuu leikkimäänkin välillä. Se oli asunut muutaman koiraystävänsä kanssa puolitoista vuotta itsekseen. Valkoinen nainen muutti vanhainkotiin Autetaan eläimiä -yhdistyksen kautta.

Chica