Vanhainkodin edesmenneitä asukkaita

Indi oli 12-vuotias vaari, jonka sukulaiset toivat Los Barrioksen tarhalle, koska omistaja ”kuoli”. Omistaja löytyi kyllä Facebookista ja näyttäisi olevan elossa. Ihmettelen kovasti kuinka, joku on halunnut luopua näin hurmaavasta pappakoirasta. Indi oli aina iloinen
ja ystävällinen poika, joka halusi kovasti mielyttää kaikkia. Indillä oli huonot lonkat, mutta jaksoi silti viellä lenkkeillä aika hyvin.

Curro

Curro oli 11-vuotias pappa, joka löytyi Los Barrioksen kadulta ja toimitettiin tarhalle. Curro ei tarhalla pärjännyt ja se saatiin kotihoitoon Espanjaan siksi aikaa, että se pääsi muuttamaan vanhainkotiin. Curro oli ollut hoitamatta pitkään, siksi siltä jouduttiin poistamaan paljon hampaita ja loput poistetaan, kun on ensin saatu paha korvatulehdus hoidettua ja hieman lihaa luiden päälle. Currolla oli keskiasteinen sydämen sivuääni, joka ei vaatinut vielä lääkitystä. Curro oli vielä suhteellisen reipas pappa, joka tykkäsi kaikista ihmisistä ja koirista.

Pepe

Pepe

Pepe oli 11-vuotias uros. Pepe hylättiin motellihuoneeseen, jossa se odotti omistajaansa viikon yksin. Pepen tullessa Triple A:n tarhalle se oli kauhuissaan ja kovin pelokas. Se pääsi heti kotihoitoon Espanjaan ja siellä siitä kuoriutui oikein reipas ja hurmaava herra, jolla on voimakas luonne. Pepe oli nuorekas ja hyväkuntoinen vaikka ikää onkin jo kertynyt. Pepe oli myös ajoittain vaikea koira. Esimerkiksi, kun tehdään jotain, mistä se ei pidä niin se käyttää hurjana hampaitaan. Pepen kanssa pärjäitiin hyvin, kun tiedettiin mistä se hermostuu ja osattiin toimia tilanteessa. Pepen huono käytös johtui todennäköisesti siitä, että sitä oli pahoinpidelty tilanteissa, joissa se ei suostu yhteistyöhön. Pepe muutti yksityiseen palvelutaloon, koska sai tarpeekseen suuresta koiralaumasta.

Valkoinen nainen ( Boogie )

Valkoinen nainen oli 13-vuotias kiinanharjakoiramummo Suomesta. Valkea rouva oli täysin sokea ja pitkän ajan syömättömyyden/vähäisen ruuan seurauksen sen elimistö ei oikein pystynyt käsittelemään ruokaa (verrattavissa varmasti anoreksiaan mutta ei itse aiheutettuun). Se joutui syömään suolistoantibioottia pienellä annostuksella koko ajan, koska se oli ainoa keino, jolla ruoka pysyi sisällä. Valkea nainen piristyi kovasti vaikean alun jälkeen ja osasi kulkea meillä jo tormäilemättä ja oli ihan tomera tyttö, hiukan innostui leikkimäänkin välillä. Se oli asunut muutaman koiraystävänsä kanssa puolitoista vuotta itsekseen. Valkoinen nainen muutti vanhainkotiin Autetaan eläimiä -yhdistyksen kautta.

Nebu

Nebu oli 14-vuotias ”pappa”, jossa oli virtaa kun pienessä kylässä. Nebun toi omistaja tarhalle ja sanoi syyksi, että Nebu on paha poika. Nebua oli pahoinpidelty ja se oli hyvin neuroottinen ja pakkomielteinen käytökseltään, mutta suunnattoman kiltti koira, joka kaipasi kovasti huomiota ja halusi miellyttää kaikkia. Nebu oli monen vanhainkodissa käyneen ihmisen ehdoton suosikkikoira

Mila

Mila eli Rouva Willson oli 14-vuotias isovillakoirarouva Suomesta. Mila oli asunut hyvässä kodissa koko ikänsä, mutta sitten Milan omistaja sairastui eikä enää pystynyt ulkoiluttamaan Milaa. Naapurit ja omistajan ystävät auttoivat ulkoilutuksessa ja hoidossa jonkin aikaa, kunnes totesivat, että pysyvämpi ratkaisu on keksittävä, koska se on Milan kannalta parasta. Vaihtoehtoina oli laittaa Mila ikiunille tai löytää sille paikka sen loppuelämäksi. Sattumoisin kuulin Milasta Kana Alasen kautta ja lähdettiinkin saman tien ystäväni Johannan kanssa katsomaan tätä vanhaa rouvaa. Yllätys oli suuri, koska Mila oli isoksi ja näinkin iäkkääksi koiraksi todella hyväkuntoinen ja päätöstä ei tarvinnut kyllä miettiä. Mila lähti heti mukaamme Sipooseen ja hänestä tuli yksi vanhainkodin asukkaista. Mila ei aina ihan muistanut ikäänsä ja välillä juostessa sotkeutui takajalkoihinsa, jotka eivät olleet enää niin vahvat ja meni nurin, muuten Mila  pärjäili todella hienosti. Se sopeutui porukkaan ongelmitta ja kaikki muut asukkaat pitivät siitä. Mila kävi eläinlääkärin tarkastuksessa ja sillä todettiin myös munuaisten vajaatoiminta. Mila eli Rouva Wilsson sulatti meidän ja kaikkien ystäviemmekin sydämet. Oli hienoa, että sen tie kulkeutui luoksemme.

Rocco

Rocco oli  10-vuotias. Omistaja toi sen tarhalle, kun perheeseen syntyi lapsi. Rocco tuli kotihoitoon, mutta jäi meille koska sillä oli lonkassa paha murtuma, jota ei enää voitu korjata, koska luut olivat jo luutuneet väärin. Roccolla ei ole ollut lonkassa kipuja, mutta iän myötä niitä on alkoi tulla aika ajoin ja Rocco sai myös ajoittain kipulääkekuurin eikä se kävelyt enää pitkiä matkoja. Rocco Kokkonen ja välillä Kekkonen oli omien teidensä kulkija, jolla luonnetta riitti.

Pia

Pia muutti suoraan Triplen tarhalta vanhainkotiin, koska Pia näki enää vain hiukan valoja ja varjoja. Pialla oli kaihi kummassakin silmässä, eikä niitä voitu leikata, koska Pia sairasti myös silmänrappeumatautia. Pia arvioitiin noin 6-vuotiaaksi, mutta Suomessa sen todettiin olevan huomattavasti vanhempi koira. Pialla olimyös jaloissa jokin vika, joka ei ole vielä selvinnyt ja se käveli kankeasti. Pia oppi vanhainkodista hyvin yhden huoneen ja siitä reitin ulos tarpeilleen, muualla pikku Pia ei tahtonut liikkua. Pia oli hyvin herttainen pieni koira, jonka luottamus ihmisiin ei ollut kovin hyvä mutta parani koko ajan. Pia rakasti ruokaa ja namupaloja annettaessa meinasi lähteä sormetkin mukana.

Trixie ( Pappa)

Pappa löytyi kadulta ja se tuotiin Tripleen. Mikrosirun takaa löytyi omistaja ja häneen otettiin yhteyttä, mutta hän ei koskaan tullut hakemaan pappaa kotiin. Pappa oli noin 13-vuotias. Papsulla ikä painoi liikkumisen suhteen jo jonkin verran ja siksi se ei käynytkään kuin pihalla omaan tahtiin käyskentelemässä. Pappa oli tullessaan järkyttävän laiha. Niinpä se rakastikin  ruokaa ja kun ruoka-aika koitti se kyllä muisti muistuttaa siitä kovaäänisesti, eikä millään olisi malttanut odottaa, että saa annoksensa. Papsu tykkäsi nukkua yöt kainalossa, mutta viihtyi myös omissa oloissaan päivisin. Pappa oli hyvin kultainen kaveri.

Laima

laina

Laima oli 11-vuotias mummokoira Moskovasta. Laima oli kertoman mukaan elänyt Moskovan metroasemalla noin 8 vuoden ajan, ja sieltä se poimittiin sitten erittäin huonomaineiselle tarhalle Moskovaan. Luin Laiman tarinan netistä ja nähtyäni videon tarhalta voin pahoin. Tarhalta paikalliset saivat pelastettua muutamia mummokoiria, joista sitten yksi oli Laima. Koska vanhainkodissa oli yksi paikka vapaana, keskustelimme asiasta ja päätimme, että Laima voisi muuttaa vanhainkotiin. Monen mutkan kautta Laima sitten muutti meille.

Harold (Harry, Sipoon rehtori)

harri-640x640

Harry oli noin 13-vuotias pappa, joka tuli Suomeen Los Barrioksen tarhalta. Harryn oletettiin olevan huomattavasti nuorempi ja sen oli tarkoitus tulla kotihoitoon kotia etsimään. Suomessa huomattiin että Harry kävelee huonosti. Tutkimusten jälkeen selvisi, että Harryllä on selässä spondylooma ja takajalasta nivelsiteet poikki. Sen jalkaa ei voinut enää leikata, koska vanhan vamman oli jo luonto korjannut, joskaan ei tietenkään kuten leikkaus olisi sen korjannut, mutta jo muodostuneen nivelrikon takia ortopedi oli sitä mieltä, että leikkausta ei enää voi tehdä. Myös Harryn näkö tutkittiin sen silmissä olevan muutoksen takia ja Harry osoittautui todella huononäköiseksi. Toinen silmä oli kaihin takia täysin sokea ja toisella se näki vain heikosti, niinpä Harry jäi asumaan vanhainkotiin.
Harry oli iloinen poika, joka pärjäsi hyvin vaivoistaan huolimatta. Harry söi kipulääkkeitä ajoittain mutta pärjäsi pääasiallisesti nivelvalmisteilla.

Rouva Pickström (Pikkis)

pikku mummo uusi-640x640

Pikkis tuli tyttäsensä kanssa Sevillasta, koska heidän iäkäs omistajansa kuoli. Pikkis oli 15-vuotias mutta ikäisekseen tosi hyvässä kunnossa. Pikkis oli kaikkien kaveri ja rakasti kaikkia koiria ja ihmisiä. Pikkiksen 10-vuotias tytär muutti Suomessa omaan kotiin, vaikka sen oli tarkoitus alunperin jäädä vanhainkotiin. Tytär ei viihtynyt isommassa porukassa. Pikkis joutui puolen vuoden sisällä kahteen leikkaukseen, joista se toipui nopeammin kuin koskaan olen koiran nähnyt toipuvan. Ensin leikattiin ison superpallon kokoinen nisäkasvain, koska se alkoi edelleen kasvaa ja kaksi kuukautta sen jälkeen Pikkiksellä tuli munasarjatyrä sekä kohtutulehtus, minkä vuoksi se piti vielä steriloida vanhalla iällä. Päätimme sen tehdä, koska Pikkis oli niin hyvässä kunnossa. Tämän supermummon perässä eivät meinanneet nuoremmatkaan koirat pysyä.

Hiltunen

hilton

Hiltunen oli noin 10-vuotias yorkkipappa, joka löytyi kadulta. Hiltunen painoi 2 kiloa ja sillä ei ollut yhtään hammasta ja sen etujalat olivat kierot. Hiltusella oli hyvin suuri luonne ja Hiltunen ei suuttuessaan välitä, miten iso kaveri oli kyseessä. Hiltunen puri suuttuessaan kaikkia ja kuitenkin Hiltusesta löytyi herkkä ja pehmeäkin puoli. Hiltunen oli suuri persoona. Sillä oli myös seborreaiho, joka rasvoittui niin, että sen joutui pesemään 2 kertaa viikossa.

Mami

mami-640x640
Mami oli varattu kotiin Suomeen, mutta koti perui varauksen ja sitten Mami osoittautui testeissä leishmaniapositiiviseksi. Mami oli asunut ikänsä kadulla, jossa tarhan pitäjä oli sitä ruokkinut usean vuoden ajan mutta ei saanut Mamia kiinni, kunnes sitten yhtenä päivänä Mami tuli tarpeeksi lähelle ja se saatiin kiinni. Mami pelkäsi tarhalla kovasti, aina kun menimme käymään siellä Mami makasi pedissä silmät pelosta suurina, päätimme sitten ottaa Mamin tänne. Mami rohkaistui paljon ja siitä kuoriutui onnellisenoloinen koira, joka tuli tervehtimään vieraitakin ihmisiä. Mami oli 10-vuotias.

Kika

kika
Kika tuli Los Barrioksen tarhalta kotihoitoon meille, mutta osoittautuikin oletettua vanhemmaksi ja Kikalla todettiin myös lonkkavika, joten se jäi asumaan vanhainkotiin. Kika oli äidin tyttö.
Kikan kunto huononi 2015 kesällä. Syy tähän ei koskaan selvinnyt ja Kika jouduttiin laittamaan ikiuneen. Kika oli 11-vuotias.

Benny

benny Benny löytyi Los Barrioksen tarhalta järkyttävässä kunnossa ja otimme sen mukaan viedäksemme sen nukutettavaksi. Benny oli melkein karvaton, täynnä haavoja ja arpia, silmät melkein kiinni muurautuneet jne. Kuitenkin Pointer-klinikan lääkäri oli sitä mieltä, että se on vahva koira ja tulisi vielä kuntoon. Lääkäri myös epäili, ottaisiko koiraa enää kukaan, koska se oli jo vanha. Istuessani Susannan autossa itkien Benny sylissäni noin tunnin ajomatkan eläinlääkäriasemalle olin jo päättänyt, että jos sillä on mitään mahdollisuutta selvitä. se muuttaisi meille. Benny tuli vanhana ja lähti vieläkin vanhempana. Se sai kuitenkin vielä muutaman vuoden lisäaikaa ja niistä se otti kaiken irti. Benny jopa oppi leikkimään. Aina kun tulimme kotiin, se haki lapasen ja sitä piti heittää. 2015 alkuvuodesta Bennyn askel harveni, se nukkui melkein kaiken aikaa ja sen dementiaoireet lisääntyivät. Benny nukutettiin ikiuneen minun syliini täällä kotona.

Ronja

ronja
Ronja tuli perheeseemme pentuna Suomesta vuonna 2002. Ronja oli viisas koira, joka toimi tukikoirana monelle kotihoitolaiselle ja auttoi ne uuden elämän alkuun. Ronja oli myös Sirun paras ystävä. Ronja nukutettiin 2015 keväällä 13-vuotiaana kasvainsairauden takia. Ronja nukkui ikiuneen omalla pihalla rakkaiden kavereiden ympäröimänä.