Yhdistyksen koirilla rabiesvasta-aineet reilusti koholla – tulos kertoo asianmukaisesta rokottamisesta

Espanjan Katukoirat ry on osallistunut Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran riskiryhmätutkimukseen. Evira tutkii antibiooteille vastustuskykyisten MRSA- ja ESBL-bakteerien esiintyvyyttä tuontikoirissa. Samalla Evira testaa myös ekinokokkoosin, rabiesvasta-aineet sekä brucella canis -bakteerin.

Yhdistyksen koiria testattiin kahdella eri lennolla. Koirat olivat Triple A:n ja Los Barrioksen tarhoilta. Saamamme tiedon mukaan rabiesvasta-aineet olivat reilusti koholla, mikä kertoo, että koirat ovat asianmukaisesti rokotettuja.

MRSA- ja ESBL-bakteereita ei tutkituilta koirilta löytynyt ja ekinokokkoosinäytteet olivat negatiiviset. Brucellan tulokset ovat vielä kesken. MRSP-bakteeria ei Evira testannut, koska sen tarttuvuus ihmisiin on hyvin epätodennäköinen.

Toivoisimme saavamme tiedon tuloksista niiltä tuomiemme koirien omistajilta, jotka ovat otattaneet koiriltaan kyseisiä testejä tai osallistuneet Eviran ilmaiseen tutkimukseen, jotta voimme kerätä tietoa tuloksista sekä tehdä tarvittavia toimenpiteitä, jos kyseisiä bakteereja löytyy tai vasta-aineissa on puutteita.

Koiran testaaminen tulee tapahtua heti Suomeen tulon jälkeen, koska muuten tartunnan alkuperää ei voida todentaa. Multiresistenteistä bakteereista löydät lisää tietoa mm. yhdistyksen nettisivuilta. Eviran ilmaisesta tutkimuksesta löytyy lisää tietoa täältä: TÄÄLTÄ.

Kommentointi on suljettu.